Κρατικά οικόπεδα σε νέα ζευγάρια με χαμηλά εισοδήματα

Ώθηση σε νεαρά ζευγάρια με χαμηλά εισοδήματα, επιχειρεί να δώσει η Κυβέρνηση με την επαναφορά του Σχεδίου Διάθεσης Οικοπέδων.

Ταυτόχρονα, ενισχύει την ύπαιθρο, παραχωρώντας τεμάχια γης τα οποία βρίσκονται σε χωριά που πλήττονται από την αστυφιλία και κινδυνεύουν με ερήμωση.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», επιστολή που απέστειλε ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος στη Βουλή στις 1 Μαρτίου, αξιολογήθηκαν αιτήματα από διάφορα Κοινοτικά Συμβούλια σε όλη την Κύπρο

για τον διαχωρισμό οικοπέδων, με βασικό επιχείρημα την αυξημένη ανάγκη και ζήτηση για στέγαση νεαρών ζευγαριών και οικογενειών στις ίδιες κοινότητες.

Αυτό, σύμφωνα με τον Υπουργό, αναμένεται να αναζωογονήσει τη ζωή στα υπό ερήμωση χωριά.

«Το Υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη επεξεργαστεί τα κριτήρια του Σχεδίου, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, και αφού εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο, θα προωθηθεί για υλοποίηση», αναφέρει ο Υπουργός στην επιστολή του.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω Σχέδιο είχε ανασταλεί από το 2013, λόγω της κακής δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας, η οποία οδήγησε μοιραία στη μείωση των διαθέσιμων πιστώσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα