«Κουτί της Πανδώρας» τα κομματικά αξιώματα...

Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου, καθώς ο Γενικός Ελεγκτής φαίνεται να μελετά το ενδεχόμενο να θέσει στο μικροσκόπιο τα ανώτατα όργανα των κομμάτων και να διερευνήσει πόσα μέλη εξ αυτών είναι ταυτοχρόνως και δημόσιοι υπάλληλοι.

Το ΣΙΓΜΑ επικοινώνησε χθες με τον Γενικό Ελεγκτή, στον οποίο και τέθηκε ευθέως το ερώτημα, εάν προτίθεται αυτεπάγγελτα να προβεί σε γενικευμένη διερεύνηση του ζητήματος, και η απάντηση, την οποία λάβαμε, είναι ότι «εφόσον τεθούν ενώπιόν μου οι γραπτές απαντήσεις του Υπουργού Οικονομικών σε σχέση με τον τρόπο

διορισμού της Σάβιας Ορφανίδου στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την παράλληλη διατήρηση του κομματικού της αξιώματος ενώ βρισκόταν στη Δημόσια Υπηρεσία, τότε θα προχωρήσω και σε ευρύτερη διερεύνηση του θέματος».

Όπως αποκαλύπτει, εξάλλου, ο «Πολίτης», στον Γενικό Εισαγγελέα ενδέχεται να καταλήξει πάντως και ο Υπουργός Οικονομικών.

Ο Χάρης Γεωργιάδης προτίθεται να θέσει στον Γενικό Εισαγγελέα το ενδεχόμενο μαζικών πειθαρχικών διώξεων εναντίον όλων των υπαλλήλων που παράτυπα κατείχαν κομματικό αξίωμα.

Στο μεταξύ, από την αντιπαράθεση του Υπουργού Οικονομικών με τον Γενικό Ελεγκτή αποστασιοποιείται η Πινδάρου. Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε χθες, στην εκπομπή του Ράδιο Πρώτο «Όλα στο Φως», ότι πρόκειται για προσωπική ευθύνη των δημοσίων υπαλλήλων και ότι αυτό δεν αφορά τα κόμματα, αλλά τη σχέση εργοδότη - εργοδοτουμένου.

«Εν γνώσει μας ότι υπάρχουν εκατοντάδες τέτοιες περιπτώσεις σε όλα τα κόμματα, δεν θεωρώ ότι είναι σωστό και δίκαιο να προσωποποιείται και να στοχοποιείται ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Την ίδια όμως ώρα λέω ότι δεν σημαίνει ότι, επειδή υπάρχουν και άλλοι, απαλλάσσεται, εάν υπάρχει οποιαδήποτε παρατυπία», επισήμανε ο κ. Νεοφύτου.

Keywords
Τυχαία Θέματα