Κουρτουλμούς: O εμφύλιος Συρίας μετράπηκε σε περιφερειακό

Ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία μετατράπηκε σε μεγάλο περιφερειακό πόλεμο, δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς έπειτα από τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ενώ κατηγόρησε τη Ρωσία για εγκλήματα πολέμου. Όπως είπε οι επιθέσεις της Ρωσίας σε νοσοκομεία πρέπει να συζητηθούν στον ΟΗΕ.

Αυτοί που θέλουν ειρήνη, είπε, πρέπει να υψώσουν τη φωνή και απηύθυνε έκκληση στις ΗΠΑ

και στη Ρωσία λέγοντάς τους εάν είναι ειλικρινείς να πάνε στον ΟΗΕ και να πουν ότι αυτές οι περιοχές είναι ζώνες απαγόρευσης πτήσεων και καμιά χώρα να μην πετάξει πάνω από αυτές.

Ο Νουμάν Κουρτουλμούς είπε ότι όλες οι εξελίξεις στη Συρία ενδιαφέρουν την Τουρκία καθώς αφορούν την εθνική κυριαρχία της Τουρκίας. "Δεν θέλουμε να χυθεί άλλο αίμα αθώων", ανέφερε. Πρόσθεσε ότι τα χτυπήματα της Τουρκίας εναντίον του PYD επίσης αφορά την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας.

Επέκρινε και τα Ηνωμένα Έθνη λέγοντας πως ούτε το συριακό, ούτε το ουκρανικό μπορούν να λύσουν. Ο ΟΗΕ μετατράπηκε σε οργανισμό που εκφράζει μόνο ευχές, είπε ο κ. Κουρτουλμούς.

Νωρίτερα σε δηλώσεις προέβη και ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ στην τουρκική εθνοσυνέλευση αναφέροντας ότι δεν θα διστάσουν να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα. Κατηγόρησε τη Ρωσία ότι από τις 30 Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα πραγματοποίησε 7200 αεροπορικές επιθέσεις, το 88% των οποίων είχαν ως στόχο την αντιπολίτευσης της Συρίας και τους πολίτες της. Όπως είπε, οι επιθέσεις της Ρωσίας εναντίον του ISIS δεν είχαν ουσιαστικό αποτέλεσμα κατηγορώντας τη Ρωσία ότι αντίθετα άνοιξε το πεδίο για τον ISIS.

Ρωσία δεν χτυπά μόνο την αντιπολίτευση αλλά και τους πολίτες και τα νοσοκομεία με τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα. Αυτά τα άγρια χτυπήματα είναι εγκλήματα πολέμου", είπε ο Τούρκος Υπουργός

Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι η Τουρκία εκτός από το PYD, τους Κούρδους της Συρίας άρχισε να κτυπά και τον ISIS με ολμοβόλα στην περιοχή Μπαμπ. Όπως μεταδίδεται από τουρκικά μέσα ενημέρωσης η Τουρκία ανταπέδωσε χτυπήματα του ISIS που έγιναν σήμερα το μεσημέρι κατά της Τουρκίας. Ταυτόχρονα κατά διαστήματα η Τουρκία ρίχνει και εναντίον των Κούρδων της Συρίας.

Πηγή: AΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα