Κουγιάλης: 4,6 εκ. ευρώ σε αμπελουργούς και οινοποιούς

Εφαρμόζοντας το Εθνικό Πρόγραμμα Στήριξης της Αμπελουργίας 2014-2018, οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες αναμένεται μέχρι το έτος 2018 να διαθέσουν περισσότερα από 22 εκατομμύρια ευρώ σε αμπελουργούς και οινοποιούς από καθαρά ευρωπαϊκούς πόρους, δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Νίκος Κουγιάλης, σημειώνοντας πως για το οικονομικό έτος 2016-2017, το οποίο λήγει στις 15 Οκτωβρίου 2017, θα διατεθεί συνολικό ποσό ύψους περίπου 4,6 εκατομμυρίων ευρώ.

Σε χαιρετισμό του ψες στο Φεστιβάλ «Μέρες Κουμανδαρίας 2017, στην κοινότητα Αγίου Παύλου στη Λεμεσό,

που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία των 14 Κουμανδαροχωριών για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, ο κ. Κουγιάλης ανέφερε παράλληλα πως μέσα από τα διάφορα μέτρα στήριξης ενός άλλου συνεκτικού χρηματοδοτικού εργαλείου, του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, θα διατεθούν στους αγρότες συνολικά €243 εκατομμύρια για την επταετία, από συγχρηματοδότηση Κύπρου και Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Ο κ. Κουγιάλης είπε ακόμη πως η κατοχύρωση της κουμανδαρίας ως οίνου "Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης" αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα ενίσχυσης της αξίας της, δημιούργησε συνθήκες συγκριτικού πλεονεκτήματος στην εμπορία του προϊόντος αλλά, επίσης, άνοιξε τον δρόμο για να προχωρήσουμε στην κατοχύρωση μιας σειράς άλλων γεωργικών προϊόντων της Κύπρου.

Διαβεβαίωσε ακόμη πως η Κυβέρνηση και ο ίδιος θα συνεχίσουν να στηρίζουν με κάθε δυνατό τρόπο τον αγροτικό κόσμο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα