ΚΟΤ: Στις 35.000 οι αφίξεις τουριστών απο το Λίβανο

Αύξηση στις αφίξεις από το Λίβανο, που υπολογίζεται ότι φέτος θα υπερβούν τις 35,000, παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τον ΚΟΤ, με τις περισσότερες από τις αφίξεις να αφορούν σύντομες αποδράσεις ολόχρονα.

Στον τομέα του γαμήλιου τουρισμού, η αγορά σημειώνει αύξηση της τάξης του 30% και ο Οργανισμός είναι αισιόδοξος για περαιτέρω αύξηση του συνεχώς αναπτυσσόμενου γαμήλιου τουριστικού ρεύματος από την εν λόγω αγορά.

Με τον Λίβανο να αποτελεί

αγορά προτεραιότητας, ανάμεσα στις αραβικές χώρες, ο ΚΟΤ διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία στις αρχές Δεκεμβρίου, εργαστήρι στη Βηρυτό, με έμφαση στο γαμήλιο τουρισμό και τις σύντομες αποδράσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στο εργαστήρι συμμετείχαν 18 κυπριακές εταιρείες (ξενοδοχεία και τουριστικοί πράκτορες) ενώ το επισκέφθηκαν πέραν των 55 Λιβάνιων ταξιδιωτικών πρακτόρων και άνω των 100 τουριστικών επαγγελματιών και άλλων παραγόντων από τον Λίβανο. Η διοργάνωση είχε ως στόχο την επαφή και γνωριμία με καινούργιες εταιρείες και την περαιτέρω ανάπτυξη υφιστάμενων συνεργασιών, όπως και τη δημιουργία νέων, στους πιο πάνω τομείς, με απώτερο σκοπό την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την εν λόγω αγορά, όπως αναφέρεται.

Το εργαστήρι του ΚΟΤ προσφώνησε η Πρέσβειρα της Κύπρου στο Λίβανο Χριστίνα Ράφτη, η οποία τόνισε την αναγκαιότητα της αμφίδρομης συνεργασίας των δύο χωρών στον σημαντικό τομέα του τουρισμού με πολλαπλά οφέλη. Προσφώνηση έγινε και από την εκπρόσωπο του ΚΟΤ Αντιγόνη Καποδίστρια.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα