Κορωνοϊός-Κύπρος: Οι μακάβριοι αριθμοί και ο συναγερμός για τα γηροκομεία

Σε σταθερά υψηλούς αριθμούς εξακολουθούν να είναι τα νέα κρούσματα που καταγράφονται καθημερινά στην Κύπρο, ενώ μακραίνει η λίστα των θανάτων από τη νόσο COVI-19. 

Τα νέα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ από την περασμένη Παρασκευή, έχουν ως στόχο να βάλουν φρένο στην περεταίρω διασπορά του ιού στην κοινότητα ενώ πονοκέφαλος

για τις αρμόδιες Αρχές, είναι τα αυξανόμενα κρούσματα στα γηροκομεία. 

Χθες Σάββατο, καταγράφηκαν άλλοι δύο θάνατοι και 324 κρούσματα.

Την ίδια ώρα, 113 ασθενείς νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 16 σε σοβαρή κατάσταση.

Από τα rapid τεστ που διενεργήθηκαν, προέκυψαν 202 θετικά αποτελέσματα. 

Δώδεκα κρούσματα εντοπίστηκαν από 99 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος εργαστηριακού ελέγχου που διενεργείται σε οίκους ευγηρίας και άλλες δομές, που χτυπούν για άλλη μια φορά "καμπανάκι κινδύνου". 

Πλέον ο συνολικός αριθμός των θανάτων με τελική αιτία τη νόσο COVID-19 ανέρχεται σε 75 ενώ συνολικά τα κρούσματα άγγιξαν τα 14,800. 

Λευκωσία και Λεμεσός στις μαύρες πρωτιές

Χθες το Υπουργείο Υγείας, έδωσε στη δημοσιότητα την αναφορά θανάτων που σημειώθηκαν από τον Μάρτιο μέχρι και τις 11/12/2020.

Από την αρχή της πανδημίας μέχρι και χθες, 11 Δεκεμβρίου, καταγράφηκαν συνολικά 98 θάνατοι, από τους οποίους οι 75 είχαν υποκείμενη αιτία την νόσο COVID-19.

Το 65% του συνολικού αριθμού θανάτων με υποκείμενη αιτία τη νόσο COVID-19, αφορά άντρες (=49 θάνατοι) και το υπόλοιπο 35% αφορά γυναίκες (=26 θάνατοι).

Η μεγαλύτερη συχνότητα θανάτων παρουσιάζεται στην ηλικιακή ομάδα 80-84 ετών (28% του συνολικού αριθμού θανάτων), καθώς, επίσης, σχεδόν ένας στους πέντε θανάτους ανήκει στην ηλικιακή ομάδα 75-79.

Από σύνολο 98 θανάτων, οι 35 συνέβησαν κατά τον μήνα Νοέμβριο (36%).  Μέχρι σήμερα, 11 Δεκεμβρίου 2020, έχουν καταγραφεί 30 θάνατοι (31%).

Κατά την 49 η βδομάδα του έτους έχει καταγραφεί ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων (=18 θάνατοι) ατόμων θετικών με την νόσο COVID-19, από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα, με ποσοστό 18% του συνολικού αριθμού.

Κατά την τρέχουσα εβδομάδα (εβδομάδα 50η), έχουν δηλωθεί (μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου) 12 θάνατοι ατόμων θετικών με την νόσο COVID-19, εκ των οποίων οι 11 έχουν υποκείμενη αιτία θανάτου την νόσο COVID-19.

26 από τους 30 θανάτους, που έχουν καταγραφεί τον μήνα Δεκέμβριο, έχουν ως μόνιμη διαμονή την επαρχία Λευκωσίας και Λεμεσού (13 θάνατοι σε κάθε επαρχία).

Πονοκέφαλος τα σχολεία

Παράλληλα, το Υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα τα επίσημα στοιχεία που ήταν καταγεγραμμένα από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες για την κατάσταση στα σχολεία

Όπως σημειώνεται, στη Δημοτική Εκπαίδευση απουσίαζαν από τα σχολεία είτε ως κρούσματα είτε ως στενές επαφές, 903 μαθητές και μαθήτριες, δηλαδή ποσοστό 1,4 % του συνολικού μαθητικού πληθυσμού, στα Γυμνάσια απουσίαζαν από το σχολείο λόγω πανδημίας 591 μαθητές/μαθήτριες, δηλαδή ποσοστό 2,6 % του συνόλου, ενώ σε Λύκεια/Τεχνικές Σχολές απουσίαζαν 427 μαθητές/μαθήτριες ή ποσοστό 2,0 %.

Διαβάστε επίσης 

Κορωνοϊός-Κύπρος: 2 θάνατοι – 324 κρούσματα – Άλλα 202 από rapid τεστ

Η κατάσταση στα σχολεία λόγω πανδημίας – Πόσα παιδιά απουσιάζουν

Θάνατοι Covid19: Λευκωσία και Λεμεσός στις μαύρες πρωτιές

Keywords
Τυχαία Θέματα