Συνέχεια σε «Αρένα» και «Τάσος Μάρκου»

Η τρίτη δόση της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Cyta θα διεξαχθεί το απόγευμα της Κυριακής, με την ΑΕΚ να φιλοξενεί τη Νέα Σαλαμίνα και την ΕΝΠ να υποδέχεται τον Εθνικό Άχνας. 

Στην κουτσουρεμένη αγωνιστική λόγω των δυο αναβολών Καρμιώτισσα-ΑΠΟΕΛ και ΑΕΛ-Ολυμπιακός

που προκάλεσε ο Covid-19, ο Απόλλων κέρδισε τη Δόξα με 1-0 στο Μακάρειο, ενώ η Ανόρθωση εξήλθε ισόπαλη 1-1 με τον Ερμή στο «Αμμόχωστος». Η αυλαία της 14ης αγωνιστικής είναι προγραμματισμένη να πέσει αύριο με το παιχνίδι Ομόνοια-Πάφος.

ΑΕΚ-Νέα Σαλαμίνα 15:00
Την ευκαιρία να πλησιάσει την κορυφή στους τρεις βαθμούς, αλλά και τη 2η θέση στον πόντο έχει η ΑΕΚ. Η ομάδα της Λάρνακας θα φιλοξενήσει τη Σαλαμίνα στην «Αρένα» και στοχεύει να επιστρέψει στις επιτυχίες μετά τη λευκή ισοπαλία με την Πάφο στο εξ αναβολής παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής.
Οι κιτρινοπράσινοι είναι το φαβορί κάτι που καλούνται να επιβεβαιώσουν στον αγωνιστικό χώρο απέναντι σε μια ομάδα που βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση.

Η Σαλαμίνα θα πάει στην «Αρένα» αντιλαμβανόμενη πλήρως τις δυσκολίες του αγώνα, όμως, με στόχο το βαθμολογικό κέρδος. Στα τελευταία πέντε παιχνίδια πρωταθλήματος οι ερυθρόλευκοι μετρούν μόλις μια ήττα από τον ΑΠΟΕΛ, δυο ισοπαλίες και ισάριθμες νίκες, κόντρα σε Ομόνοια και Καρμιώτισσα την περασμένη αγωνιστική.

Η ομάδα της Αμμοχώστου στις τελευταίες δυο επισκέψεις στην «Αρένα» πήρε βαθμό, ενώ στα τελευταία πέντε παιχνίδια, ανεξαρτήτως έδρας, μετρά δυο νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες και μια ήττα.

ΕΝΠ-Εθνικός 17:00
Το παιχνίδι στο «Τάσος Μάρκου» κρίνεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον, αλλά και καθοριστικό για τη μετέπειτα πορεία των δυο ομάδων. Αμφότερες βρίσκονται στον πυθμένα της βαθμολογία με εφτά βαθμούς, πανηγύρισαν από μια νίκη και διαθέτουν τις χειρότερες άμυνες του πρωταθλήματος, η ΕΝΠ με 25 γκολ παθητικό και ο Εθνικός με 24.

Όπως γίνεται αντιληπτό η νικήτρια θα πάρει βαθιά ανάσα και θα αναπτερώσει τις ελπίδες της και η ηττημένη θα βρεθεί σε πάρα πολύ δύσκολη θέση και θα θεωρείται το πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό.

Οι γηπεδούχοι προέρχονται από δυο εντός προγράμματος ήττες από την Ανόρθωση με 4-2 και από τον Απόλλων με 5-1. Η ομάδα του Παραλιμνίου αισιοδοξεί ότι θα αξιοποίησει την έδρα της και θα γευτεί τη χαρά της νίκης μετά από δυο μήνες.

Ο Εθνικός κέρδισε στην πρεμιέρα τη σημερινή του αντίπαλο και από τότε... σίγησε. Η ομάδα της Άχνας την περασμένη αγωνιστική ηττήθηκε από την ΑΕΛ με 5-0, με αποτέλεσμα να αλλάξει τεχνική ηγεσία σε μια ενδεχομένως τελευταία προσπάθεια για να αλλάξει τη μοίρα του.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα