Βροχερό το σκηνικό του καιρού – Ενδεχόμενο χιονόπτωσης στα ορεινά

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται από αύριο τη Δευτέρα. Κατά διαστήματα θα παρατηρείται αραιή σκόνη, μέχρι και τη Δευτέρα.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, ενώ δεν αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και το απόγευμα τοπικά μέχρι

ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και το απόγευμα τοπικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές, ενώ αργότερα αναμένονται βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχίζοντας από τα δυτικά. Στα ψηλότερα ορεινά πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και αργότερα τοπικά μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, ενώ σταδιακά θα καταστεί ταραγμένη και τοπικά μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και χιόνι ή χιονόνερο στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Οι βροχές δυνατό να είναι παροδικά έντονες ή παρατεταμένες.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και χιόνι ή χιονόνερο στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους.

Την Τετάρτη αρχικά ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ωστόσο από το μεσημέρι και μετά αναμένεται βελτίωση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά πτώση μέχρι την Τρίτη, ενώ την Τετάρτη θα σημειώσει μικρή άνοδο για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Keywords
Τυχαία Θέματα