Κορωνοϊός: Γιατροί και νοσηλευτές πέφτουν μαχόμενοι στην πρώτη γραμμή

Έντονη ανησυχία προκαλούν τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού σε επαγγελματίες υγείας στην Κύπρο. Τελευταίο παράδειγμα,  η ανακοίνωσης κρουσμάτων κορωνοϊού σε Επαγγελματία Υγείας στην Μονάδα Εντατικής Καρδιολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και ασθενή που νοσηλεύεται στον Παθολογικό θάλαμο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας.

Εντούτοις, η Κύπρος δεν αποτελεί το μοναδικό παράδειγμα, όπου επαγγελματίες υγείας νοσούν από τον νέο κορωνοϊό. Το πιο τρανταχτό

ίσως παράδειγμα ο Κινέζος γιατρός  Λι Γουένλιανγκ, που είχε προειδοποιήσει για τον κορωνοϊό αλλά διώχθηκε από τις αρχές. Ήταν ένας από τους πολλούς γιατρούς που στοχοθέτησε η αστυνομία επειδή προσπάθησαν να προειδοποιήσουν για τον νέο ιό, τις πρώτες ημέρες της επιδημίας από την οποία έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 560 άνθρωποι. Στις 10 Ιανουαρίου, αφού φρόντισε εν αγνοία του έναν φορέα του ιού, ο Λι άρχισε να βήχει, ανέβασε πυρετό και εισήχθη και ο ίδιος στο νοσοκομείο δύο ημέρες αργότερα. Η κατάστασή του επιδεινώθηκε ραγδαία και σήμερα απεβίωσε.

Μέχρι τον Φεβρουάριο οι TIMES σε δημοσίευμα τους έκανα λόγο για 18 θανάτους γιατρών και νοσηλευτών στην Κίνα, με τρεις από αυτούς να έχει επιβεβαιωθεί ότι είχαν νοσήσει και έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό

Εντούτοις, η μαύρη λίστα για τους επαγγελματίες υγείας δεν σταμάτησε εκεί. Στην Ιταλία ο αριθμός των γιατρών που έχουν προσβληθεί και  έχουν χάσει τη ζωή τους από κορωνοϊό ξεπερνάει τους 23. 

Παράλληλα, τα κρούσματα στους επαγγελματίες υγείας ξεπερνούν τα 4,824 στην Ιταλία, σύμφωνα με το CNN.

Στη Γαλλία συνολικά πέντε γιατροί έχουν πεθάνει μετά το ξέσπασμα του κορωνοϊού χωρίς να δίνονται δεδομένα εάν έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω του ιού ή κάποιας άλλης ασθένειας. Πάντως, την Κυριακή (22/3) ο Γάλλος υπουργός Υγείας, Olivier Veran, ανακοίνωση ότι ένας γιατρός που εργαζόταν σε νοσοκομείο Compiegne ήταν θύμα του κορωνοϊού. 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορωνοϊός, Γιατροί,koronoios, giatroi