Το νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα MiCare ξεκίνησε

Το έργο MiCare – Migrant Training in Caregiving, υλοποιείται από τον Δεκέμβριο του 2019 μέχρι τον Δεκέμβριο 2021 και έχει στόχο την εκπαίδευση μεταναστών ώστε να εργαστούν ως φροντιστές ηλικιωμένων και ατόμων με ειδικές ικανότητες.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus +, το οποίο είναι το πρόγραμμα της ΕΕ για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό, με την ΕΕ να δεσμεύει 12 δισεκατομμύρια λίρες για το πρόγραμμα από το 2014 έως το 2020. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από τη βασική δράση

2 - Στρατηγικές συμπράξεις για την εκπαίδευση ενηλίκων.

Η κοινοπραξία αποτελείται από 7 εταίρους από 6 Ευρωπαϊκές χώρες, την Κύπρο, την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία, καλύπτοντας πλατύ γεωγραφικό εύρος. Όλοι οι εταίροι του προγράμματος είναι οργανισμοί με μακρόχρονη εμπειρία στους τομείς της μετανάστευσης, της κατάρτισης, της φροντίδας και της επικοινωνίας. Ο Οργανισμός Age Concern Birmingham (UK), ο αρχηγός του έργου, είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που προσφέρει μια σειρά υπηρεσιών με στόχο τον εμπλουτισμό της ζωής των ηλικιωμένων. Οι υπόλοιποι εταίροι του έργου είναι οι οργανισμοί VHS Cham (Γερμανία), CESIE (Ιταλία), AKMI (Ελλάδα), University of Alicante (Ισπανία), Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας Κύπρου (Κύπρος) και o Όμιλος Δίας (Κύπρος).

Ο γενικός στόχος του έργου είναι η εκπαίδευση και η πρόσληψη μεταναστών με τα κατάλληλα προσόντα για την κάλυψη των αναγκών και των ελλείψεων στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας στον τομέα των φροντιστών.

Keywords
Τυχαία Θέματα
MiCare,