Κόντρα Θεοχάρους – Ζένιου με φόντο το ΔΗΣΥ

Στα άκρα φαίνεται πως οδηγούνται οι σχέσεις του Σταύρου Ζένιου και της Ελένης Θεοχάρους. Οι δυο τους, με φόντο τις επερχόμενες βουλευτικές και το κλείσιμο του ψηφοδελτίου του ΔΗΣΥ, αποστέλλουν επιστολές φουντώνοντας μια κόντρα που φαίνεται να είναι στα σκαριά.

Αρχικά, θυμίζουμε ότι χθες αργά το απόγευμα ο Σταύρος Ζένιος, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου με ανακοίνωσή του ανακοίνωσε την αρνητική απάντηση που έδωσε στον Αβέρωφ Νεοφύτου, για συμπερίληψή του στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ.

Στην

εν λόγω επιστολή, ο κ.Ζένιος κάνει λόγο για το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος και την «διαμάχη» του με την κ.Θεοχάρους. συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Η επικράτηση μου έστειλε το μήνυμα και ο ίδιος εγκατάλειψε το κόμμα από όπου ζητούσε ψήφο. Δεν επικράτησα της κας Θεοχάρους η οποία, αφού δεν διορίστηκε Επίτροπος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπως επιδίωκε, επίσης εγκατέλειψε το κόμμα της. Συμπαθής είναι η κα Θεοχάρους, αλλά δεν πιστεύω ότι με πύρινους λόγους μπροστά σε άδεια έδρανα βοηθούμε την Κύπρο στο ευρωκοινοβούλιο. Πιστεύω στα νηφάλια επιχειρήματα που πείθουν τους συνομιλητές μας. Ωστόσο η πύρινη ρητορική επικράτησε των νηφάλιων επιχειρημάτων.

Έδωσα τότε μια μάχη που μερικώς κερδήθηκε, αλλά και εκεί που χάθηκε η στάση μου δικαιώθηκε: αυτοί που κέρδισαν τους ψηφοφόρους του ΔΗΣΥ δεν τους εκπροσωπούν πλέον στο Ευρωκοινοβούλιο. Σήμερα, ωστόσο, δεν μπορώ να βοηθήσω. Δεν μπορώ να είμαι στο ίδιο ψηφοδέλτιο με υποψήφιους που δεν πληρώνουν τα πρόστιμα τους, που βρίζουν γυναίκα συνάδελφο τους ή διαφημίζουν στα κοινωνικά δίκτυα τις γαστρονομικές τους παρανομίες»

Θεοχάρους: Δέχομαι επιθέσεις – Έχει εμμονές ο κ.Ζένιος

Καθημερινές επιθέσεις δέχεται η κ.Θεοχάρους από τον κ.Ζένιο αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της. Συγκεκριμένα η ανακοίνωσή της αυτούσια αναφέρει:

"Κατ’ επανάληψη δέχομαι τις επιθέσεις του κυρίου Σταύρου Ζένιου και τις αγνοώ. Σήμερα υποχρεούμαι να απαντήσω αλλά δεσμεύομαι ότι δεν πρόκειται να ασχοληθώ ξανά με τις εμμονές του.

Λοιπόν, όσο και να θέλει να μειώσει την δράση μου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δεν μπορεί, διότι υπάρχουν τα ψηφίσματα, οι διακηρύξεις, τα αποτελέσματα των επισκέψεων ξένων ευρωβουλευτών στην Κύπρο, τα 200 εκατ., έκτακτη βοήθεια από το περιθώριο του προϋπολογισμού, το 85% στα ευρωπαϊκά προγράμματα, και πολλά πολλά άλλα που φέρουν την σφραγίδα μου και για τα οποία με συνεχάρη και ο πρόεδρος Αναστασιάδης.

Το ότι έφυγα από τον Συναγερμό γιατί δεν έγινα επίτροπος, συνιστά ύβριν για την κοινή λογική. Κρίμα που προέρχεται από ένα πνευματικό άνθρωπο. Πάντως τον συγχαίρω για την απόφαση του να μην «εκτεθεί» ως υποψήφιος του Συναγερμού".

Keywords
Τυχαία Θέματα