Ντρέπομαι για τη στάση της Κομισιόν έναντι του Ερντογάν

Σε πρακτικά που διέρρευσαν καταγράφονται τα διαμειφθέντα πριν μερικές βδομάδες για το προσφυγικό σε συνάντηση μεταξύ του Ερντογάν και της ηγεσίας της ΕΕ (Γιούνκερ και Τουσκ).

O Ερντογάν εμφανίζεται να εκβιάζει την ΕΕ με αποστολή περισσότερων προσφύγων και οι ηγέτες της ΕΕ σιωπούν υποσχόμενοι πολιτικά "δώρα" και χρήματα. Ποιος υπερασπίζεται τις αξίες και τα συμφέρονται της ΕΕ ως σύνολο έναντι του Ερντογάν -και όχι της Γερμανίας-, όταν οι ηγέτες της ΕΕ σιωπούν μπροστά του; Όσο με εξοργίζει ο αδίσταχτος Ερντογάν, άλλο τόσο

ντρέπομαι για την ηγεσία της ΕΕ". Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ - S&D) με δύο παρεμβάσεις του στην Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών και στη Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή ΕΕ-Τουρκίας.

O κ. Μαυρίδης ανέφερε επίσης ότι η Διεθνής Αμνηστία, που διαπίστωνε πάντα παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, σήμερα υποδεικνύει κάτι τραγικό και ντροπιαστικό: ενώ τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και οι βασικοί κανόνες δικαίου παραβιάζονται σήμερα στην Τουρκία όσο ποτέ άλλοτε, η κριτική από την ΕΕ και τη διεθνή κοινότητα είναι συγκριτικά ελάχιστη. Ο ευρωβουλευτής υπογράμμισε ότι στις Κουρδικές Επαρχίες επιβάλλεται μια "σιωπηλή" γενοκτονία ενός ιστορικού λαού από το καθεστώς Ερντογάν. Αυτό το καθεστώς, τόνισε, είναι που εκπροσωπεί την Τουρκία στις διαπραγματεύσεις ένταξης της και απαιτεί άνοιγμα κεφαλαίων. Με δηκτικό τρόπο ο κ. Μαυρίδης διερωτήθηκε, "καθώς γίνεται ένα έγκλημα δίπλα μας, καθώς επιβάλλεται "κέρφιου" ολόκληρων πόλεων για πάνω από τρεις μήνες με θύματα αθώο κόσμο περιλαμβανομένων παιδιών, εμείς θα περιοριστούμε σε συζητήσεις και ψηφίσματα; Αυτό είναι το μέγιστο που μπορούμε να κάνουμε για να συνετίσουμε μια Κυβέρνηση που διαπράττει εγκλήματα;"

Σημειώνεται ότι και ο κ. Μαυρίδης εισηγήθηκε στο προεδρείο της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας, όπως συζητηθεί στην κοινή συνεδρία με τους Τούρκους βουλευτές, η κρίσιμη κατάσταση στις νοτιοανατολικές επαρχίες της Τουρκίας, πρόταση που υιοθετήθηκε για προώθηση. Επίσης, ενημερώνοντας για την κατάσταση στις Κουρδικές Επαρχίες τους συναδέλφους του, ο κ. Μαυρίδης ανέφερε ότι το απόγευμα χτες καθώς διεξαγόταν η σχετική συνεδρία, στην περιοχή Σουρ στο Ντιγιαρμπακίρ, χιλιάδες κόσμος με γυμνά χέρια δοκίμαζε να διασπάσει τον κλοιό που εφαρμόζουν για μήνες οι λεγόμενες δυνάμεις ασφαλείας και ο στρατός του Ερντογάν.

Ο Κώστας Μαυρίδης είναι Ευρωβουλευτής

Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του Sigmalive.com

Keywords
Τυχαία Θέματα