Κομμωτική: Μία «ξεχωριστή» επιλογή καριέρας

Ειδικότητα που οδηγεί σε ένα ευρύ κύκλο επαγγελματικών επιλογών και στην καριέρα που ονειρεύτηκες.

Διεύθυνση Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΔΜΤΕΕΚ), ΥΠΠΑΝ

Tης Ισαβέλλας Αραούζου, Επιθεωρήτριας ΜΤΕΕΚ

Εάν ονειρεύεσαι μία καριέρα ως επαγγελματίας κομμωτής/κομμώτρια σε κομμωτήρια ή ακόμη και να δημιουργήσεις τη δική σου επιχείρηση, τότε η ειδικότητα «Κομμωτική» της Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΜΤΕΕ) αποτελεί την ιδανική επιλογή για σένα.

Ποιος είναι ο/η επαγγελματίας κομμωτής/κομμώτρια; Σίγουρα δεν είναι ένας/μία

επαγγελματίας που απλά χτενίζει, βάφει ή κουρεύει… Eίναι ο/η επαγγελματίας που αναλαμβάνει ένα από τα πλέον σημαντικά κομμάτια της εξωτερικής εμφάνισης των ανθρώπων και στον/στην οποίο/α όλοι/ες μας θα αποταθούμε αρκετές φορές μέσα σε κάθε ημερολογιακό έτος.

Το πλεονέκτημα του κλάδου είναι ότι το αντικείμενο της δουλειάς αποτελεί μία βασική ανάγκη και την πιο προσιτή πολυτέλεια, ακόμη και σε καιρούς οικονομικής ύφεσης. Ταυτόχρονα, ο/η κομμωτής/κομμώτρια μπορεί να προσφέρει ποικιλία υπηρεσιών, εκτός από τις βασικές υπηρεσίες (χτένισμα, κούρεμα, βαφή), όπως θεραπείες αναζωογόνησης, αλλαγές χρώματος και άλλες.

Επιπλέον, όποιος/α επιλέξει να γίνει κομμωτής/κομμώτρια, θα πρέπει να έχει υπόψη του/της, ότι δεν είναι ένα απλό επάγγελμα, που θα κληθεί να διεκπεραιώσει τυπικά στο μέλλον ως εργαζόμενος/η. Απεναντίας, πρόκειται για μία τέχνη, στην οποία θα πρέπει να προσφέρει το ταλέντο και το μεράκι του/της, την ευχάριστη διάθεση και την προσωπικότητά του/της.

Η ειδικότητα «Κομμωτική» οδηγεί σε ευρύ κύκλο επαγγελματικών επιλογών. Συγκεκριμένα, οι απόφοιτοι/ες μπορούν να εργαστούν σε κομμωτήρια ή να δημιουργήσουν το δικό τους κομμωτήριο, να δουλέψουν ως ελεύθεροι/ες επαγγελματίες συνάπτοντας συνεργασίες και με άλλους/ες επαγγελματίες που σχετίζονται με το αντικείμενο της δουλειάς τους, όπως οίκοι νυφικών, φωτογράφοι, εταιρείες οργάνωσης εκδηλώσεων, σχεδιαστές/σχεδιάστριες μόδας, στυλίστες/τριες, make-up artists και άλλους. Επίσης, μπορούν να εργαστούν σε Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, ξενοδοχεία και κέντρα αισθητικής. Τέλος, οι απόφοιτοι/ες της ειδικότητας μπορούν να ακολουθήσουν σπουδές σε πλειάδα ιδιωτικών σχολών.

Οι μαθητές/μαθήτριες της ειδικότητας «Κομμωτική»  έχουν την ευκαιρία να μάθουν κοντά σε επαγγελματικά καταξιωμένους/ες εκπαιδευτές/εκπαιδεύτριες, σε σύγχρονες εγκαταστάσεις και με δυνατότητα πρακτικής εξάσκησης των όσων διδάσκονται. Η «Κομμωτική» είναι η  τέχνη που «φτιάχνει» την εξωτερική μας εμφάνιση, αλλά ταυτόχρονα και τη διάθεσή μας! Η ΜΤΕΕ μπορεί να σου παρέχει την επιλογή μίας τέτοιας καριέρας μέσα από την ειδικότητα «Κομμωτική»!

Για επιπρόσθετες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ΜΤΕΕ στον ακόλουθο σύνδεσμο:

http://www.moec.gov.cy/dmteek/mtee_kladoi_eidikotites_genikes_plirofories.html

Keywords
Τυχαία Θέματα