Ο ΣΥΡΙΖΑ νοσταλγεί την ΕΡΤ της Ακριβοπούλου και του Καψώχα

Διαμαρτύρεται ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί η ΕΡΤ το… έχει πάρει αλλιώς, εδώ και πολλούς μήνες, κι απ΄ την κρατική τηλεόραση του Παππά, της Ακριβοπούλου και του Καψώχα έγινε, επιτέλους, αυτό που πρέπει να είναι: δημόσια τηλεόραση και ουχί γραφείο Τύπου των κομμάτων.

Προφανώς η νέα κατάσταση δεν αρέσει στον ΣΥΡΙΖΑ

που είχε μάθει αλλιώς. Οι μουστερήδες της Κουμουνδούρου θα πρέπει, ωστόσο, να καταλάβουν ότι η ΕΡΤ, την οποία ο ελληνικός λαός πληρώνει από το υστέρημά του, δεν μπορεί να είναι… αναμεταδότης κομματικών εκδηλώσεων.

Η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ και η πεισματάρικη αλήθεια
Το γεγονός ότι έρχεται σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ και με περίσσιο θράσος και μπόλικη υποκρισία, λέει ότι δήθεν “η διοίκηση της ΕΡΤ επιχειρεί να εξαφανίσει τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Με μια πρωτόγνωρη ενέργεια για τη δημόσια τηλεόραση αρνείται να προβάλει την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην οποία θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για το “νέο ΕΣΥ” δεν πρέπει να ξαφνιάζει κανέναν.

Κι αυτό διότι κατά την προσφιλή του τακτική κάνει αντιπολίτευση με ψέματα. Και το λέμε αυτό γιατί τον Νοέμβριο του 2019, ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους, ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, ότι αποφασίστηκε να μπει ένα τέλος στις live μεταδόσεις κομματικών ομιλιών.

“Το 2016 η ΕΡΤ μετέδωσε 57 ομιλίες, δηλαδή μία για κάθε εβδομάδα. Το 2017, 73 ομιλίες δηλαδή 1 1/2 για κάθε εβδομάδα. Το 2018, 90 δηλαδή περίπου 2 ομιλίες ανά εβδομάδα. Το 2019 που ήταν και η χρονιά των εκλογών, 169 ομιλίες.
Πουθενά αλλού στην Ευρώπη οι δημόσιες τηλεοράσεις δεν έχουν την υποχρέωση να καλύπτουν και μάλιστα σε ζωντανή μετάδοση κομματικές ομιλίες, διακόπτοντας το πρόγραμμά τους» εξήγησε.

«Το συγκεκριμένο θέμα ετέθη στον Πρωθυπουργό, ο οποίος θέλησε και ο ίδιος να βάλει τέλος σε αυτή την πρακτική εκχωρώντας στους δημοσιογράφους της ΕΡΤ τη δυνατότητα να κρίνουν το αν, το πώς και το πότε ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας θα πρέπει να διακόπτει το πρόγραμμά του για να μεταδώσει οποιαδήποτε είδηση ή πολιτική παρέμβαση. Μπορεί να πέρασε απαρατήρητο, αλλά η ΕΡΤ δεν μετέδωσε ζωντανά τις ομιλίες του κ. Μητσοτάκη στο πρόσφατο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, κάτι που θα θεωρείτο αδιανόητο στο πρόσφατο παρελθόν. Η ΕΡΤ εδώ και τρεις μήνες δεν διακόπτει το πρόγραμμά της για να μεταδώσει το briefing του κυβερνητικού εκπροσώπου, όπως συνέβαινε τα τελευταία πέντε χρόνια. Πλέον αναλαμβάνει το Κανάλι της Βουλής, η διαδικτυακή πύλη ert.gr και το Πρώτο Πρόγραμμα, το ενημερωτικό ραδιόφωνο της ΕΡΤ” τόνισε χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
“Μετά τις «δημοσιογραφικές οδηγίες» που είχαν ως στόχο την προστασία του πρωθυπουργού από το φιάσκο της Ικαρίας και το σκάνδαλο Μενδώνη/Λιγνάδη, η διοίκηση της ΕΡΤ επιχειρεί να εξαφανίσει τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Με μια πρωτόγνωρη ενέργεια για τη δημόσια τηλεόραση αρνείται να προβάλει την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην οποία θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για το “νέο ΕΣΥ”.
Την προηγούμενη φορά η ΝΔ έριξε «μαύρο» στην ΕΡΤ. Σήμερα επιχειρεί να ρίξει «μαύρο» στην προβολή των θέσεων της αντιπολίτευσης από την ΕΡΤ. Η αντίληψη της ΝΔ για τη δημόσια τηλεόραση έχει πλέον διαχρονικά χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά στον πρώην διευθυντή Τύπου του κ. Μητσοτάκη και σημερινό πρόεδρο της ΕΡΤ Κωνσταντίνο Ζούλα μπορούμε, πάντως, να πούμε το εξής: άξιος ο νέος του μισθός”.​

Το άρθρο Ο ΣΥΡΙΖΑ νοσταλγεί την ΕΡΤ της Ακριβοπούλου και του Καψώχα εμφανίστηκε πρώτα στο tomanifesto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα