Κομισιόν: Δεν υπάρχουν τελεσίγραφα

Η χθεσινή συνάντηση ηγετών και αξιωματούχων της Ευρωζώνης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) εντάσσεται στο πλαίσιο των συζητήσεων σε δύο επίπεδα, το τεχνικό και το πολιτικό, για το ελληνικό ζήτημα, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ανίκα Μπράιχαρντ.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, γίνονται πολλές ανταλλαγές προτάσεων μεταξύ των δύο πλευρών για την προσέγγιση των θέσεων, κάτι που χαρακτήρισε ως θετική εξέλιξη. Ωστόσο, δεν γνώριζε αν η Κομισιόν έλαβε χθες κείμενο της κυβέρνησης με τις θέσεις της.

Είμαστε σε στενή επαφή με

τους άλλους θεσμούς και την κυβέρνηση, δεν υπάρχουν δηλώσεις και κείμενα τελεσιγραφικού τύπου, ανέφερε η εκπρόσωπος.

Η εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι στη χθεσινή συνάντηση στο Βερολίνο έγινε εντατική δουλειά, η οποία θα συνεχιστεί σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές και τον Πρωθυπουργό.

Επεσήμανε επίσης ότι οι τεχνικές συζητήσεις στις Βρυξέλλες συνεχίζονται γιατί ακόμη δεν έχουμε φτάσει, όπως είπε, σε σημείο που να μην χρειαζόμαστε τη συνδρομή του Βrussels Group.

Ερωτηθείς γιατί δεν προσκλήθηκε στη χθεσινή συνάντηση στο Βερολίνο ο πρόεδρος του Εurogroup, Γερούν Ντέισελμπλουμ, η εκπρόσωπος παρέπεμψε στην καγκελάριο Μέρκελ. Αυτή ήταν η οικοδεσπότης, που κάλεσε τους συμμετέχοντες, είπε. Διευκρίνισε, πάντως, ότι ο κ. Ντέισελμπλουμ ενημερώθηκε για τις χθεσινές συζητήσεις.

Τέλος, ανέφερε ότι οι θεσμοί συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα έχοντας ενιαία θέση, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι το Εurogroup είναι αρμόδιο για να λάβει τις όποιες αποφάσεις και θα συνεδριάσει όταν συγκεντρωθούν οι προϋποθέσεις.

Πηγή naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα