Κομισιόν: 117 εκ.ευρώ σε 8 ερευνητικά έργα για ανάπτυξη θεραπείας

117 εκ.Ευρώ σε 8 ερευνητικά έργα μεγάλης κλίμακας που στοχεύουν στην ανάπτυξη θεραπειών και διαγνωστικών μέσων για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε σήμερα η Κομισιόν. 72 εκ.Ευρώ από αυτά προέρχονται από το πρόγραμμα Horizon 2020. Από τα 8 έργα που θα λάβουν χρηματοδότηση τα 5 επικεντρώνονται στη διάγνωση και τα 3 σε θεραπείες.

H Koμισιόν δεσμεύτηκε να συνεισφέρει συνολικά 1,4 δισ. Ευρώ, εκ των οποίων το 1 δισ.Ευρώ από το Horizon 2020 για την ανάπτυξη εμβολίων, νέων θεραπειών και διαγνωστικών εργαλείων. Υπενθυμίζεται ότι από τον Ιανουάριο του 2020, η έχει κινητοποιήσει συνολικά

352 εκατ.Ευρώ στο πλαίσιο του προγράμματος, μεταξύ των οποίων 48,2 εκατ.Ευρώ σε 18 ερευνητικά έργα τα οποία έχουν ξεκινήσει ήδη τη σχετική έρευνα. Σύμφωνα με την Κομισιόν, στα έργα αυτά εμπλέκονται συνολικά 94 οργανισμοί, στους οποίους συγκαταλέγονται πανεπιστήμια, ερευνητικοί οργανισμοί, επιχειρήσεις και δημόσιοι οργανισμοί. Η συμμετοχή μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) είναι επίσης σημαντική, καθώς αντιστοιχούν σε περισσότερο από το 20 % των συμμετεχόντων και θα λάβουν το 17 % του προϋπολογισμού.

Τα έργα που θα ασχοληθούν με διαγνωστικά εργαλεία σκοπεύουν να αναπτύξουν συσκευές που να μπορούν να χρησιμοποιηθούν οπουδήποτε, από τα ιατρεία μέχρι τα σπίτια των ασθενών, και να επιτυγχάνουν γρήγορα αποτελέσματα σε 14-40 λεπτά. Τα υπόλοιπα έργα, τα οποία θα επικεντρωθούν στην ανάπτυξη θεραπειών, θα ασχοληθούν πρωτίστως με την τρέχουσα έξαρση του κορωνοϊού, ενώ παράλληλα θα καταβάλουν σημαντικές προσπάθειες για την προετοιμασία για τυχόν μελλοντικές εξάρσεις.

Επιπλέον η Κομισιόν δημοσίευσε την πρόσκλησή της για υποβολή προτάσεων στο πρόγραμμα "European Youth Together" για το 2020 στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus +, με αναμενόμενο προϋπολογισμό 5 εκατ. Ευρώ.

Η πρωτοβουλία θα υποστηρίξει πανευρωπαϊκά δίκτυα οργανώσεων νεολαίας που δραστηριοποιούνται σε επίπεδο βάσης. Η Κομισιόν σημειώνει ότι οι οργανώσεις νέων χρειάζονται υποστήριξη για να καθοδηγήσουν και να καθοδηγήσουν τους νέους σε αυτήν την περίοδο κρίσης και να τους βοηθήσουν να αποκτήσουν δεξιότητες ζωής και να είναι έτοιμοι για το μέλλον. Η πρόσκληση στοχεύει σε ΜΚΟ που θα προτείνουν σχέδια που περιλαμβάνουν τουλάχιστον πέντε εταίρους σε πέντε διαφορετικές χώρες, οι οποίοι έχουν την ικανότητα να κινητοποιούν νέους σε εταιρικές σχέσεις σε όλες τις χώρες του προγράμματος Erasmus +. Η προθεσμία για την υποβολή έργων είναι η 28η Ιουλίου 2020.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κομισιόν, 117,komision, 117