Κολιού:"Η φιλοσοφία των δειγματοληψιών-Ευτύχημα ότι εντοπίστηκαν κρούσματα"

Ανησυχία επικρατεί σε επιχειρήσεις υπεραγορών και φούρνων μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που εντοπίστηκαν, την ίδια ανησυχία εκφράζουν και οι επιδημιολόγοι.

Μιλώντας στο SigmaLive, η Εκπρόσωπος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, Μαρία Κολιού ανέφερε πως η δειγματοληψία σε 20 χιλιάδες πολίτες δεν είναι καθόλου τυχαία.

«Καλεί τον κόσμο που εργάζεται σε ζωτικής σημασία επιχειρήσεις να προχωρήσει σε δειγματοληψία. Αφορά πρόσωπα που έρχονται σε επαφή με κόσμος, όπως υπεραγορές και

φούρνους», είπε.

Διαβάστε:Έπαιξαν ξύλο με αστυνομικούς κατά τον έλεγχο στη Λευκωσία- Τέσσερις συλλήψεις

Όσον αφορά την Αραδίππου και τον εντοπισμό μεγάλου αριθμού κρουσμάτων στην ίδια επιχείρηση η δρ. Κολιού ανέφερε πως προκύπτουν ερωτήματα όπως για παράδειγμα «εάν δεν συμβαίνει το ίδιο σε άλλους φούρνους και υπεραγορές. Αυτό θα πρέπει να απασχολήσει τους δειγματολήπτες και αν πρέπει να ελεγχθούν όλοι.Μπορούν να ελεγχθούν ένα με δύο άτομα από κάθε επιχείρηση για να διαφανεί εάν υπάρχει πρόβλημα».

Πρόσθεσε πως, είναι ευτύχημα που εντοπίστηκε το πρόβλημα για να αντιμετωπιστεί πιο σφαιρικά και πιο στοχευόμενα. 

Διαβάστε:Ποιες χώρες διαχειρίζονται καλύτερα την κρίση κορωνοϊού - Η θέση της Κύπρου

Σχετικά με το εάν πρέπει να ανησυχεί ο κόσμος που βρέθηκε στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις η δρ. Κολιού ανέφερε πως η μετάδοση έγινε μεταξύ του προσωπικού.

«Δεν θεωρώ ότι ο κόσμος που βρέθηκε εκεί κινδυνεύει. Ήδη λήφθηκαν όλα τα διορθωτικά μέτρα που έπρεπε. Έχουν δοθεί αυστηρές οδηγίες και η κατάσταση θα διορθωθεί γιατί δεν μπορείς να κλείσεις τα πάντα, από κάπου θα πρέπει να προμηθευθείς αγαθά. Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι οι υπεραγορές και οι φούρνοι δεν πρέπει να είναι χώροι που για βόλτα. Θα πρέπει να πηγαίνεις με τη λίστα αγαθών, να τα αγοράζεις και να φεύγεις και κατά τη διάρκεια να κρατάς τις αποστάσεις».

Διαβάστε:Ξεκαθαρίζει ο δρ.Κωστρίκης: Κανένας λόγος για τεστ σε όσους πήγαν σε υπεραγορά

Keywords
Τυχαία Θέματα