Κληρίδης: «Στεναχωρήθηκα – Ταραχώδης πορεία αλλά το ζήσαμε κι αυτό» (ΒΙΝΤΕΟ)

Την δική του θέση και δημόσια, κατέθεσε ο Κώστας Κληρίδης. Ο Γενικός Εισαγγελέας με παρέμβασή του στο Μεσημέρι και Κάτι την Πέμπτη 25 Ιουνίου εξέφρασε την έντονη απογοήτευσή του, ως προς την τροπή που έλαβαν τα πράγματα με την ημερομηνία της αποχώρησής του από την Νομική Υπηρεσία.

Ο κ.Κληρίδης είπε ότι η όλη κατάσταση δεικνύει έλλειψη σεβασμού προς το πρόσωπό του. «Έχω στενοχωρηθεί με δυσάρεστη κατάσταση πραγμάτων που προκλήθηκε. Θεωρώ ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος η αφυπηρέτηση του

ΓΕ που καθορίστηκε εφαρμόζοντας το Σύνταγμα και τις Νομοθεσίες, να δημιουργήσει οποιοδήποτε θέμα», είπε.

Χαμός με την αποχώρηση Κληρίδη και τη «συγκατοίκηση» στη Νομική Υπηρεσία

Συνέχισε λέγοντας ότι «δεν θα μπορούσε να ήταν πιο προσβλητικό το γεγονός ότι εφημερίδες λένε ότι είναι οικονομικό το όφελός μου. Μετά από 7 χρόνια ταραχώδους πορείας, μου καταλογίζεται οικονομικό όφελος από την παραμονή μου. Αποποιήθηκα δικαιώματα και συντάξεις δεκάδων χιλιάδων για να επωφεληθώ οικονομικά για μερικές μέρες;», διερωτήθηκε ο κ.Κληρίδης.

Ανέφερε μάλιστα ότι το ποσό που θα λάβει για τις μέρες που θα μείνει στην Υπηρεσία, θα το δώσει στον Αντικαρκινικό. «Λυπούμαι που δεν το κάνω σιωπηλά αλλά κάποιος πρέπει να κλείσει τα στόματα δημοσιογράφων. Δεν το είχα σκεφτεί προηγουμένως αλλά αφού προέκυψε το θέμα…»Συνεχίζοντας ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν είπε ποτέ ότι δεν έφυγε νωρίτερα κάνοντας χρήση άδειας επειδή δεν είχε κάποιο να τον αντικαταστήσει.

«Είπα ότι σύμφωνα με Νόμο κάποιος που έχει συσσωρευμένη άδεια ανάπαυσης που δεν αξιοποίησε όλα τα χρόνια Υπηρεσίας, οφείλει να αποχωρήσει από την Υπηρεσία, νωρίτερα όπως ορίζουν οι σχετικές μέρες. Στην προκείμενη είναι 90 περίπου μέρες.

Μπορεί κανείς να μου πει κανείς πώς μπορούσα να ασκήσω το δικαίωμα αυτό ενώ από το 2015 δεν υπήρχε κανείς να με αντικαταστήσει».
«Συσσωρεύθηκε όλος ο όγκος εργασίας του Βοηθού Γενικού ο οποίος είχε ιδιαίτερη επιβάρυνση μπορώ να πω», σημείωσε.

Κληθείς να ξεκαθαρίσει το τι θα γίνει τώρα με την τελετή διαβεβαίωσης, ο κ.Κληρίδης ανέφερε ότι ο ΠτΔ επικοινώνησε μαζί του το πρωί και εκφράστηκε πλήρης σεβασμός στην ημερομηνία αποχώρηση. Ξεκαθαρίστηκε ότι η τελετή διαβεβαίωσης δεν έχει να κάνει με την επίσημη ανάληψη καθηκόντων.

Κλείνοντας είπε ότι υπήρχε μια ταραχώδεις 7ετία. Και οι λειτουργοί της Νομικής Υπηρεσίας διαβεβαιώνουν ότι δεν είχε προηγούμενο η περίοδος αυτή. «Τα πάντα όλα συσσωρεύθηκαν σε αυτή την περίοδο. Το τελευταίο που θα ανέμενε κανείς ήταν να ήταν εξίσου ταραχώδης η έξοδος, αλλά το ζήσαμε και αυτό», είπε με νόημα ο κ.Κληρίδης.

«Φεύγοντας σίγουρα θα παρακολουθώ τι συμβαίνει και θα έχω προσοχή στις εξελίξεις. Δεν αποκλείω κάποια ανάμειξη στα κοινά, όχι κομματικά. Προφανώς με τη Νομική Επιστήμη που είναι η μόνη που άσκησα ως δικηγόρος, ως Δικαστής και ως Εισαγγελέας», είπε ο Κώστας Κληρίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κληρίδης, Στεναχωρήθηκα – Ταραχώδης, ΒΙΝΤΕΟ,kliridis, stenachorithika – tarachodis, vinteo