«Είμαι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, μέσα σε μια φάση τραγική…»

Μερικούς μήνες μετά τη μεταγραφή του στη Μπαρτσελόνα ο Αντουάν Γκριεζμάν έχει... καταφέρει να περάσει απαρατήρητος - Ο Γάλλος είναι στα χειρότερά του τα τελευταία έξι χρόνια.

Το καλοκαίρι του 2018 ο Γάλλος επιθετικός έκανε τα πάντα για να φύγει από την Ατλέτικο Μαδρίτης και να συνεχίσει την καριέρα του στους Καταλανούς. Ήταν ο ίδιος πεπεισμένος ότι η αποχώρηση του Νεϊμάρ για την Παρί Σεν Ζερμέν ήταν η ευκαιρία του να να πάει στο «Καμπ Νου», να καλύψει

το κενό του Βραζιλιάνου και να αποτελέσει τον αντικαταστάτη του δίπλα τον Λιονέλ Μέσι και στον Λουίς Σουάρες.

Τελικά ο Γκριεζμάν έμεινε τότε στους «ροχιμπλάνκος», αλλά ήταν προφανές πως όσο κι δήλωσε απόλυτα αφοσιωμένος το μυαλό του ήταν στη Μπαρτσελόνα. Κι έτσι πέρυσι το καλοκαίρι άφησε τη Μαδρίτη για να μετακομίσει στη Βαρκελώνη με τις προσδοκίες να είναι μεγάλες.

Μετά το πρώτο γκολ του με τη φανέλα των «μπλαουγκράνα», κόντρα στη Μπέτις τον περασμένο Αύγουστο, έγινε... ΛεΜπρόν και το πανηγύρισε ρίχνοντας κομφετί. Η... μαγεία περιορίστηκε εκεί.

Καθώς προχωρούσε η σεζόν η απόδοση του Γκριεζμάν είχε πολλά σκαμπανεβάσματα και ειδικά το τελευταίο διάστημα οι εμφανίσεις του είναι απογοητευτικές. Οι επιδόσεις του τώρα είναι οι χειρότερες της εξαετίας.

Τη φετινή σεζόν ο Γάλλος έχει παίξει σε 41 παιχνίδια. Σε 37 από αυτά ήταν βασικός. Έχει σημειώσει 14 γκολ και δεν έχει καταφέρει να σκοράρει από το πρώτο παιχνίδι με τη Νάπολι στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Δηλαδή δεν έχει βρει δίχτυα τα τελευταία 573 λεπτά. Η τελευταία ασίστ του, δε, ήταν στις 7 Δεκεμβρίου στη νίκη με 5-2 επί της Μαγιόρκα για το πρωτάθλημα.

Στην Ισπανία υπάρχει μεγάλη... μουρμούρα και αρκετοί είναι αυτοί που σχολιάζουν πως ο Κίκε Σετιέν θα έπρεπε να προτιμά τον νεαρό Ανσού Φάτι αντί του Γκριεζμάν. «Δεν υπάρχει συζήτηση για τον Γκριεζμάν. Είναι ένας σπουδαίος παίκτης. Υπολογίζουμε σ΄ αυτόν και θα συνεχίσει να έχει χρόνο συμμετοχής. Είναι απαραίτητος για την ομάδα και τον σύλλογο μας. Ωστόσο, πάντα υπάρχουν φορές, που πρέπει να παίζουν και άλλοι παίκτες» απάντησε ο Σετιέν διαψεύδοντας και τις φήμες που θέλουν τη Μπαρτσελόνα να πουλά τον Γάλλο επιθετικό (στην Παρί Σεν Ζερμέν για να πάρει πίσω τον Νεϊμάρ;) το φετινό καλοκαίρι.

«Η Ρεάλ Σοσιεδάδ και η Ατλέτικο Μαδρίτης (σ.σ. οι προηγούμενες ομάδες του Γάλλου) είναι δύο ομάδες που έπαιζαν γι’ αυτόν. Στην Μπαρτσελόνα, το επίπεδο της ομάδας δεν επιτρέπει κάτι ανάλογο. Πρέπει να βρει τον χώρο του στην ομάδα και αυτό κάνει. Διαθέτει το ταλέντο και την ποιότητα για να το επιτύχει. Τρέφω μεγάλη εκτίμηση για όλα αυτά που μας προσφέρει στην αμυντική λειτουργία» σχολίασε ο Ζεράρ Πικέ για την δυσκολία που είχε τελικά ο Γκριεζμάν να αφομοιώσει το παιχνίδι της Μπαρτσελόνα.

Θα σταματήσει αυτό το αρνητικό σερί του Γάλλου στο προσεχές παιχνίδι με τη Θέλτα; Και, κυρίως, μπορεί να καταφέρει να διασωθεί από τη φετινή καταστροφική σεζόν και να μην καταλήξει στο τέλος της προς πώληση;

Keywords
Τυχαία Θέματα
Είμαι,eimai