Στον «πυρετό» των Βουλευτικών – Zυμώσεις στα κόμματα

Άρχισαν οι ζυμώσεις των πολιτικών κομμάτων ούτως ώστε να «κλειδώσουν» το ψηφοδέλτιό τους για τις επερχόμενες Βουλευτικές εκλογές

Ήδη η «Συμμαχία Πολιτών» ανακοίνωσε χθες την απόφαση για αυτόνομη κάθοδος στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο», ο Πρόεδρος της Συμμαχίας, Γιώργος Λιλλήκας, ανέφερε πως οι προτάσεις που δέχθηκε

το Κίνημα δεν εμπεριείχαν τον απαραίτητο αλληλοσεβασμό και απορρίφθηκαν. 

Συνεργασία σημαίνει αλληλοσεβασμός και κοινοί πολιτικοί στόχοι, σημείωσε. 

Τόνισε πως στον ενδιάμεσο χώρο δεν πρέπει να κυριαρχήσει ο διπολισμός, ωστόσο εκεί οδηγούμαστε, ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Υπάρχει κίνδυνος να περιοριστεί η πολυφωνία στη Βουλή, τα παραδοσιακά κόμματα εγκληματούν σε βάρος της Δημοκρατίας, είπε. 

Σε ερώτηση εάν θα είναι υποψήφιος στην περιφέρεια της Λευκωσίας είπε «δεν μπήκαμε σε αυτή τη λεπτομέρεια, ξεκινούμε διάλογο για διαμόρφωση ψηφοδελτίου». 

Στις τάξεις του ΔΗΚΟ, ο Παύλος Μυλωνάς κληθείς να αναφέρει εάν θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές στην περιφέρεια της Λεμεσού είπε «πρώτα ο Θεός, θα το δούμε στην πορεία. Γιατί όχι». 

Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα για πολυκομματική Βουλή

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου, ανέφερε πως το κόμμα του και αυτή τη φορά θα έχει ανταγωνιστικό ψηφοδέλτιο. 

Θα δώσουμε τη «μάχη» όλοι μας με αξιοπρέπεια και ο λαός θα αποφασίσει, είπε. 

Τόνισε πως υπάρχει μια προσπάθεια να ανυψωθούν οι τόνοι. 

Μιλώντας στο Ράδιο Πρώτο η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης, Ελένη Θεοχάρους, ανέφερε πως το Κίνημα έλαβε απόφαση για αυτόνομη κάθοδο. 

Κάναμε μια προσπάθεια για να συνεργαστούν οι δυνάμεις οι οποίες θα μπορούσαν να συστήσουν το αντι-διζωνικό μέτωπο ωστόσο δεν έχει ευδοκιμήσει.   

Keywords
Τυχαία Θέματα