Κλιμακώνει η Τουρκία με Navtex τον Δεκαπενταύγουστο στην κυπριακή ΑΟΖ

«Καλό καλοκαίρι» με μηνύματα αποφασιστικότητας και ετοιμότητας να μην κάνει βήμα πίσω στην Κύπρο, εύχεται η Τουρκία.

Πριν στεγνώσει το μελάνι των αποφάσεων για οδικό χάρτη στο Κυπριακό, εξέδωσε νέα navtex για στρατιωτικά γυμνάσια πραγματικών πυρών, ανήμερα δεκαπενταύγουστου, που αλλού; Στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Συγκεκριμένα:

Δεσμεύει περιοχή

ακριβώς εκεί που διενεργεί παράνομη γεώτρηση ο Πορθητής, Δυτικά της Πάφου, για άσκηση με πραγματικά πυρά από την εντεκάτη πρωινή, μέχρι την πέμπτη απογευματινή.

Η νέα παράνομη navtex στην Κυπριακή υφαλοκρηπίδα έρχεται σε συνέχεια μέγιστης χθεσινής πρόκλησης με την αποστολή πάνω από το έτερο γεωτρύπανο «Γιαβούζ», νοτίως της Καρπασίας, μη επανδρωμένου αεροσκάφους για προπαγανδιστική επιτήρηση.

Όπως αποκάλυψε διαδικτυακή ιστοσελίδα παρακολούθησης στρατιωτικών κινήσεων: 

Εστάλη Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος, τύπου «Bayraktar» που ανήκει στο Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας.

Αφού κινήθηκε εντός του Κυπριακού FIR, όπως δείχνει και η αποτύπωση στο σχετικό χάρτη, κινήθηκε ανατολικά και κυκλικά πάνω από την περιοχή των παράνομων γεωτρήσεων του Γιαβούζ.

Το συγκεκριμένο UAV δίνει δυνατότητα άμεσης εικόνας στο στρατηγείο του τουρκικού ναυτικού.

Οι τουρκικές, επί του εδάφους κινήσεις συντηρούν μια κλιμακούμενη επιχείρηση επίδειξης ισχύος και διατήρησης κλίματος συναγερμού σε Λευκωσία και Αθήνα.

Ελλαδικά μέσα που ασχολούνται με τον Ελληνικό στρατό αποκάλυπταν ότι στο Πολεμικό Ναυτικό έχουν σημειώσει τις τελευταίες ώρες μετακίνηση του δεύτερου Τουρκικού ερευνητικού σκάφους «Όρουτς Ρέεις» στην Κωνσταντινούπολη.

Σε περιοχή μάλιστα, με ανοικτό δίαυλο κατάπλου στο Αιγαίο.

Γεγονός που εκτόξευσε την εγρήγορση και ευαισθητοποίησε τα αντανακλαστικά των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Κάθε τουρκική κίνηση στη γεωστρατηγική σκακιέρα, έχει στόχο.

Οι δε κινήσεις του Τούρκου Υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, στα κατεχόμενα, εντάσσονται στη μεγάλη εικόνα.

·   Προσνηώθηκε στη φρεγάτα που περιπολεί το Γιαβούζ.

·   Επιθεώρησε το αρχηγείο των κατοχικών «δυνάμεων ασφαλείας»   ·   Μετέβη στα κόκκινα και επιθεώρησε  στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

·   Επανέφερε την ορολογία περί « «γαλάζιας πατρίδας» που εμπερικλείει τη μισή Κυπριακή ΑΟΖ και τεράστιες εκτάσεις στο Αιγαίο.

Σημειώνεται ότι όλο το τελευταίο διάστημα η Τουρκική Αεροπορία δοκιμάζει τις αντοχές της αντίστοιχης Ελληνικής με πολλαπλές παραβιάσεις στο Αιγαίο και ενίοτε με εικονικές αερομαχίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα