Τηλεφώνημα από Λουτ αναμένει η Λευκωσία

Τηλεφώνημα από την Τζέιν Χολ Λουτ, ώστε να προγραμματισθεί η κάθοδος της στην Κύπρο, με στόχο την προπαρασκευή της τριμερούς με τον Γενικό Γραμματέα τέλη Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, αναμένει το Προεδρικό.

Εν μέσω καλοκαιρινών διακοπών Πρόεδρος Αναστασιάδης και στενοί του συνεργάτες, άρχισαν δειλά – δειλά να προετοιμάζονται για εξελίξεις με πρώτο σταθμό τη συμφωνία στους όρους αναφοράς.

Κυβερνητικές πηγές με τις οποίες συνομίλησε

το Σίγμα υποδείκνυαν ότι υπάρχει μια καταρχήν συνεννόηση ως προς το περιεχόμενο των όρων αναφοράς, υπογραμμίζοντας ότι το δύσκολο είναι να δώσει η Τουρκία θετικά δείγματα γραφής για μια νέα, προσηλωμένη στο στόχο, προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού.

 «Ως έχουν τα πράγματα και μετά την γραπτή απάντηση του Γενικού Γραμματέα στην επιστολή του Προέδρου, φαίνεται ότι δεν θα υπάρξει κώλυμα μέχρι την τριμερή. Το μέγιστο ζητούμενο, όμως, είναι το τι θα πράξει η Τουρκία. Θα συναινέσει σε μια άτυπη συνάντηση όλων των εμπλεκομένων αίροντας τις προκλήσεις; Εκεί είναι η μπάλα των εξελίξεων», ανέφεραν στο ΣΙΓΜΑ κυβερνητικές πηγές. 

Στο μεταξύ, επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη δίοδο Πυροίου έστειλε ο Δήμαρχος Αθηαίνου  

 «Να μην αποδεχθείτε άλλα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, αν σε αυτά δεν περιλαμβάνεται και η διάνοιξη της διόδου. Οι Αθηενίτες είναι πεπεισμένοι ότι έφτασε η ώρα που με τους δικούς τους κατάλληλους χειρισμούς θα επιτευχθεί επί τέλους η διάνοιξη της διόδου», τόνισε ο Δήμαρχος Αθηένου, Κυριάκος Καρεκλάς. 

Σημειώνεται ότι στην πρόσφατη άτυπη συνάντηση, ο κύριος Ακιντζί επιχείρησε να θέσει πέντε ΜΟΕ στο τραπέζι τα οποία εξυπηρετούν όμως, αμιγώς, τα συμφέροντα της Τ/κ κοινότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα