Κίνημα Οικολόγων: Μόνη παρηγοριά οι διακηρύξεις της Ελλάδας

Το κίνημα Οικολόγων - Συνεργασίας Πολιτών, εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας στο ΚΕΒΕ, στις οποίες αναφέρθηκε στο ότι η Κύπρος θα γίνει χώρα - μοντέλο μετά τη λύση. Το Κίνημα Οικολόγων, μέσω της ανακοίνωσης του, εκφράζει την απορία πώς αυτό θα γίνει εφικτό.

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση της κας

Έφης Ξάνθου:

Χθες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διακήρυξε στη Γενική Συνέλευση του ΚΕΒΕ ότι : "μια λύση θα μετατρέψει την Κύπρο σε μια χώρα-μοντέλο σταθερότητας».

Εν μέσω τουρκικών προκλήσεων ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προχωρεί προς πενταμερή τύπου Μπούργκενστοκ, ελπίζοντας ότι η Κύπρος θα μετατραπεί σε μια χώρα-μοντέλο σταθερότητας.

Αυτό παρά τα συνεχή προκλητικά μηνύματα, που τείνουν να πάρουν μορφή χιονοστιβάδας. Ερντογάν, Ακιντζί και λοιποί εκφράζουν καθημερινά προκλητικές τοποθετήσεις για το Κυπριακό και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η Κυβέρνηση του τηρούν σιγή ιχθύος.

Αναρωτιόμαστε πώς θα μετατραπεί η Κύπρος σε μια χώρα - μοντέλο σταθερότητας όταν, ακόμα και κατά τη διάρκεια των κρίσιμων συνομιλιών, τα προκλητικά και απειλητικά μηνύματα από την τουρκική πλευρά πέφτουν βροχή.

Την ίδια ώρα κατά τις χθεσινές πανηγυρικές εκδηλώσεις στα κατεχόμενα για την επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους ο κ. Ακιντζί δήλωνε για μία ακόμη φορά ότι δεν υπάρχει περίπτωση να καταργηθούν σε αυτό το χρονικό σημείο οι εγγυήσεις και ότι: "χρειαζόμαστε την Τουρκία ως αποτρεπτική δύναμη".

Επέμεινε στην εκ περιτροπής προεδρία, στο γνωστό χρονοδιάγραμμα για συμφωνία εντός του 2016 και συνέδεσε για μία ακόμη φορά το ενεργειακό με το Κυπριακό.

Οι θέσεις αυτές του κ. Ακιντζί είναι γνωστές και επαναλαμβανόμενες. Τις απορρίπτουμε και δηλώνουμε για μία ακόμη φορά ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να γίνουν δεκτές.

Επίσης είναι καταδικαστέα η νέα παρέμβαση Ερντογάν. Εξέφρασε την πεποίθηση του πως Τουρκία και ψευδοκράτος "που κινούνται με αυτή την αντίληψη, θα φτάσουν σε ένα λαμπερό αύριο ξεπερνώντας μαζί κάθε εμπόδιο και αδικία”.

Ο νεοσουλτάνος Ενρτογάν έκανε αναφορά για αδικία "ξεχνώντας" το ποιος ευθύνεται για την εισβολή και να την σημερινή κατάσταση.

Μέσα σε όλα αυτά είχαμε και την αναφορά του προέδρου Ομπάμα στο κυπριακό ως πρόβλημα μεταξύ των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο και την εντατικοποίηση των κινήσεων της περιβόητης υφυπουργού των ΗΠΑ κ. Βικτώριας Νιούλαντ στην Αθήνα.

Μονή παρηγοριά οι διακηρύξεις του προέδρου και πρωθυπουργού της Ελλάδας που μίλησαν για τις αρχές και τις αξίες της δικαιοσύνης και του δικαίου, για κατάργηση του αναχρονιστικού θεσμού των εγγυήσεων, για αποχώρηση όλων των κατοχικών στρατευμάτων κ.ο.κ.

Keywords
Τυχαία Θέματα