Κίνγκσλεϊ : "Περιμένουν να δεχόμαστε κάθε μεταχείριση σαν να είμαστε ζώα..."

Τις τελευταίες ώρες προέκυψε μια κόντρα ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές και την διοίκηση της Νέας Σαλαμίνας. Αρχικά, 16 ποδοσφαιριστές της ομάδας έστειλαν επιστολή προς την διοίκηση Θουκή Θουκυδίδη, μέσω της οποίας εκφράζουν την επιθυμία τους για επιστροφή στην αγωνιστική δράση και ότι οι ίδιοι ποτέ δεν είπαν ότι δεν θέλουν να μην επαναρχίσει το πρωτάθλημα. Από την πλευρά της, η διοίκηση των ερυθρολεύκων διά στόματος του εκπροσώπου τύπου, Δημήτρη Λάζου, τόνισαν πως οι ποδοσφαιριστές υποκινούνται από τον ΠΑΣΠ.

Μάλιστα,

ο επιθετικός της Σαλαμίνας, Κίνγκσλεϊ Ονουέγκμπου, έδωσε συνέχεια στην κόντρα, με δηλώσεις του στο alphanews.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του επιθετικού της Νέας Σαλαμίνας στο alphanews:

-Πού σε βρίσκουμε και τι έχει συμβεί αυτό το διάστημα; 

-Είμαι εδώ στην Κύπρο μόνος μου χωρίς την οικογένεια μου, άρα δεν θα έλεγα ότι είμαι πολύ καλά, αλλά προσπαθώ. Προπονούμαι επί καθημερινής βάσεως όπως όλοι οι άλλοι παίκτες και προσευχόμαστε ότι το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει σύντομα.

-Πόσος καιρός έχει περάσει από την τελευταία φορά που έχεις να μιλήσεις με την διοίκηση της ομάδας; Πώς ήρθε η επικοινωνία με τον ΠΑΣΠ;

-Εδώ και ένα μήνα είχαμε προγραμματισμένη σύσκεψη με zoom (σ.σ. πλατφόρμα επικοινωνίας) όλη η ομάδα, όμως δεν έγινε ποτέ κάτι τέτοιο, αφού ακυρώθηκε. Μπορούν να το επιβεβαιώσουν και οι άλλοι ποδοσφαιριστές αυτό, αν λέω ψέματα. Επικοινώνησα με τον ΠΑΣΠ και τους δικηγόρους του, οι οποίοι με βοήθησαν πολύ. Μου έδωσαν τις συμβουλές τους για το αν υπάρχουν θέματα στα οποία μπορούν να με καθοδηγήσουν για το πώς να τα διαχειριστώ. Μπορώ να πω ήταν μεγάλη βοήθεια που είχαμε.

Ο ΠΑΣΠ μας το έκανε ξεκάθαρο πως κάθε παίκτης μπορεί να έχει επικοινωνία μαζί τους οποιαδήποτε στιγμή για όλα τα θέματα. Δε ξέρω αν κάποιος άλλος παίκτης ήρθε σε επικοινωνία μαζί τους. Μετά από αυτό είχαμε την τηλεδιάσκεψη των αρχηγών. Μετέφερα στους συμπαίκτες μου τι λέχθηκε και αν έχουμε κάποιο πρόβλημα μιλάμε με την ομάδα του ΠΑΣΠ πριν από κάθε ενέργεια. 

-Είχες κλήση από τον πρόεδρο της ομάδας και δεν ανταποκρίθηκες;

-Την τελευταία φορά που μίλησα μαζί του στο τηλέφωνο ήταν πέρσι, όταν ήταν η κόρη μου εδώ, και μας κάλεσε στην Λεμεσό, επειδή μιλά γερμανικά και αυτός. Τις υπόλοιπες φορές που μιλήσαμε ήταν στις προπονήσεις, στα παιχνίδια ή όταν είχαμε συναντήσεις. Άρα, ποτέ δεν έλαβα κλήση από αυτόν. Για ποιο λόγο να πιάσω κλήση από τον πρόεδρο της Σαλαμίνας και να μην ανταποκριθώ ή να μην καλέσω πίσω; Οι παίκτες, μαζί και εγώ, περιμένουμε για εβδομάδες πολλές απαντήσεις.

-Για τη σχέση που διαμορφώθηκε με τη Νέα Σαλαμίνα: 

-Δέχθηκα πολλά μηνύματα που λένε ότι εμείς οι παίκτες δεν θέλουμε να παίξουμε. Αυτό είναι ψέμα. Επικοινώνησα με τον ΠΑΣΠ και μου είπαν να προχωρήσω στην κίνηση που έκανα (σ.σ. ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης). Τους συμβουλεύομαι για όλα και αναζητώ τη συμβουλή τους, ώστε τα πάντα να είναι δίκαια και σωστά και το μόνο που θέλουμε είναι να ακούσει το κοινό ότι εμείς ποτέ δεν είπαμε πως δε θέλουμε να παίξουμε. Εμείς οι ποδοσφαιριστές δεν θέλουμε να πάμε σε πόλεμο ή μάχη με κανένα, απλώς ζητάμε τουλάχιστον να μιλήσει μαζί μας η διοίκηση και να μας ενημερώσει για κάποια πράγματα. Κάποιοι από εμάς είναι στο σπίτι τους για οκτώ εβδομάδες ολομόναχοι και έκαναν Πάσχα και γενέθλια χωρίς κανένα μακριά από τις οικογένειες μας. Δεν ξέρω αν κάποιοι περιμένουν από εμάς να είμαστε χαρούμενοι και να δεχόμαστε κάθε μεταχείριση σαν να είμαστε ζώα. Εμένα, προσωπικά, δεν μου αρέσει όταν το όνομα μου χρησιμοποιείται για ψεύτικες ειδήσεις γιατί αυτό με θυμώνει πολύ.

-Για την θέση της Σαλαμίνας να μην επαναρχίσει το πρωτάθλημα;

-Είναι δύσκολο να πουν επειδή από ό,τι έχω καταλάβει η Κυβέρνηση έχει δώσει άδεια να ξεκινήσουν οι προπονήσεις και τα παιχνίδια σύντομα για αυτό δεν είναι αρμοδιότητα δική μου να πω κάτι. Εμείς οι παίκτες ελπίζουμε μόνο ότι θα μπορούμε να ξεκινήσουμε προπονήσεις και παιχνίδια, διότι οι προπονήσεις στο σπίτι είναι διαφορετικές από τις προπονήσεις με μπάλα στο γήπεδο.  

Πρέπει να είμαι ειλικρινής μαζί σας ότι μόλις άκουσα πως η Σαλαμίνα δεν θέλει να συνεχίσει. Το πιο σημαντικό είναι ότι παίρνουμε πρόγραμμα προπόνησης από τότε που ξεκίνησε η πανδημία και προπονούμαστε σχεδόν κάθε μέρα για να είμαστε σε φόρμα. Ελπίζουμε μαζί με τους φίλους της ομάδας ότι θα έχουμε την ευκαιρία να ξεκινήσουμε σύντομα, αλλά δεν είναι στο χέρι μας. 

Keywords
Τυχαία Θέματα