«Κεραυνοί» ΑΚΕΛ κατά Αστυνομίας

ΕΛΕΥΘΕΡΗ χωρίς να κατηγορηθεί αφέθηκε χθες, γύρω στις 16:00, η Πρύτανις του ΤΕΠΑΚ, Ελπίδα Κεραυνού Παπαηλιού. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Αντρέας Αγγελίδης, το ανακριτικό έργο της Αστυνομίας συνεχίζεται. Ο φάκελος της υπόθεσης, σημείωσε, θα προωθηθεί στον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος θα λάβει και την απόφαση για τα επόμενα βήματα. Η Ελπίδα Κεραυνού εξέτισε τριήμερη κράτηση, ως ύποπτη σε υπό διερεύνηση αδικήματα που αφορούν παρέμβασή της σε προαγωγές προσωπικού του Πανεπιστημίου

και ισχυρισμούς περί πλαστογραφίας πρακτικών.Το ΑΚΕΛ, διά του εκπροσώπου Τύπου του, Γιώργου Λουκαΐδη, εξέφρασε έντονη ανησυχία για τους χειρισμούς της Νομικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας για ένα εσωτερικό διοικητικό θέμα, όπως δήλωσε. «Ένα διοικητικό ζήτημα, το οποίο μάλιστα συζητήθηκε εκτενώς εντός της Συγκλήτου, σε συνθήκες πλήρους διαφάνειας και για το οποίο λήφθηκαν σχετικές ομόφωνες αποφάσεις από την ίδια τη Σύγκλητο».

Ο κ. Λουκαΐδης πρόσθεσε ότι «η Σύγκλητος άδειασε την Αστυνομία, ανακοινώνοντας ότι είναι ανυπόστατος ο ισχυρισμός της ότι είναι η ίδια η Σύγκλητος που δήθεν προχώρησε στη καταγγελία της κας Κεραυνού. Η προχθεσινή ανακοίνωση της Συγκλήτου καταδεικνύει και αποκαλύπτει την προχειρότητα και την ελαφρότητα με την οποία ενήργησε η Εισαγγελία και η Αστυνομία, οδηγώντας σε δημόσια διαπόμπευση μιας ακαδημαϊκού, η οποία για πάνω από δύο δεκαετίες υπηρετεί με ήθος και εντιμότητα την ανώτατη εκπαίδευση του τόπου μας».Απαντώντας η Αστυνομία, ανέφερε πως προχώρησε στη διερεύνηση της εν λόγω υπόθεσης κατόπιν οδηγιών της Νομικής Υπηρεσίας. Η σύλληψη της Πρυτάνεως έγινε με αιτιολογημένο δικαστικό ένταλμα, αφού προηγουμένως είχε τεθεί μαρτυρία ενώπιον του Δικαστηρίου. Σε σχέση με το επιχείρημα που διατυπώνεται από πλευράς ΑΚΕΛ ότι «η Σύγκλητος άδειασε την Αστυνομία», υπογραμμίζεται ότι ουδέποτε αναφέρθηκε από την Αστυνομία ότι η καταγγελία είχε υποβληθεί από τη Σύγκλητο.

Keywords
Τυχαία Θέματα