«Κενό που δεν μπορεί να καλυφθεί αφήνει η απώλεια Α. Δημητρόπουλου»

Τη «βαθιά θλίψη» τους για το θάνατο του Αντρέα Δημητρόπουλου, εκφράζει η Οικολογική Παρέμβαση - Φίλοι του Ακάμα.

Η ομάδα, σε ανακοίνωση αναφέρει ότι ο Δημητρόπουλος «ήταν από τους κύριους στυλοβάτες στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος στην Κύπρο και διεθνώς, με τη δουλειά του, την επιστημονική του γνώση, τη συνέπεια και την αντοχή σε πρωτόγνωρες πιέσεις ακόμα και πολεμική από εκείνους που τον θεωρούσαν σαν φραγμό στα δικά τους καταστροφικά για το περιβάλλον σχέδια».

Εργαζόμενος για 34

χρόνια στο Τμήμα Αλιείας του οποίου διετέλεσε Διευθυντής, αναφέρεται, «τίμησε την ιδιότητα του δημόσιου λειτουργού με εντιμότητα, κάνοντας την Κύπρο γνωστή, ιδιαίτερα μέσα από τις δράσεις του για την προστασία των χελωνών».

Προστίθεται ότι μετά τη συνταξιοδότησή του, συνέχισε την ενεργό εμπλοκή στα περιβαλλοντικά θέματα, προσφέροντας αφιλοκερδώς τη γνώση κι εμπειρία του στηρίζοντας το έργο της Ομοσπονδίας Περιβαλλοντικών Οργανώσεων και εκπροσωπώντας την σε εθνικές επιστημονικές επιτροπές για την προστασία και διαχείριση του περιβάλλοντος.

Είναι φανερό, αναφέρεται, πως μια αποτίμηση στο έργο του Αντρέα Δημητρόπουλου «δεν χωρά σε μια ανακοίνωση την ώρα του αποχαιρετισμού». Η Οικολογική Παρέμβαση - Φίλοι του Ακάμα αναφέρει ότι θα τον θυμούνται «πάντα» στον αγώνα για την προστασία του Ακάμα και γενικότερα του περιβάλλοντος και πως το κενό της απουσίας του «δεν θα μπορεί να καλυφθεί».

Διαβάστε ακόμη: Θλίψη στους Οικολόγους για τον θάνατο του Ανδρέα Δημητρόπουλου (pic)

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα