ΚΕ: Τι απαντά για τα «εκατομμύρια στις Σεϋχέλλες» και την άτυπη πενταμερή

Απαντήσεις στις επικρίσεις για την πενταμερή και στα όσα δημοσιεύονται για τον Πρόεδρο Αναστασιάδη έδωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος στην Πρώτο Εκπομπή του Ράδιο Πρώτο.

Σε ερώτηση για τις ελλείψεις που καταγράφονται στις εκθέσεις του ΓΓ του ΟΗΕ, απάντησε ότι «δεν νομίζω να είναι παραγωγικό και ωφέλιμο να συζητούμε πράγματα που δεν έχουν ουσιαστικά σημασία. Για το προσχέδιο έγιναν παρεμβάσεις και επαφές αυτή την περίοδο. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι έχουν καταγραφεί τα αρνητικά και έχουμε προβεί στις αναγκαίες

παραστάσεις. Δεν προβαίνουμε σε σχόλια επί των προσχεδίων. Θα το κάνουμε όταν και εφόσον εγκριθεί το ψήφισμα».

Συμπλήρωσε ότι στο συγκεκριμένο προσχέδιο γίνεται σαφής αναφορά σε ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και το αναγνωρισμένο μέλος των ΗΕ είναι η Κυπριακή Δημοκρατία, την οποία εκπροσωπεί η νόμιμη κυβέρνηση.

Σε σχέση με τα δημοσιεύματα για λύση που θα εδράζεται στην «κυριαρχική ισότητα», ανέφερε ότι «δεν μπορούμε να συζητούμε το Κυπριακό με εικασίες.  Είναι ένας από τους λόγους που πρέπει να συμμετέχουμε στην άτυπη πενταμερή, όπου θα υπάρχουν οι επίσημες τοποθετήσεις».

Για τη βαλβίδα ασφαλείας «ουδέν θεωρείται συμφωνηθέν εάν δεν συμφωνηθούν όλα» σημείωσε ότι εξακολουθεί να ισχύει. «Δεν μπορεί κανείς να παραγνωρίζει ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν προχωρήσει σε ένα στάδιο που έχουν καταγραφεί κάποιες απόψεις, οι οποίες αποτελούν μια βάση συνέχισης των συζητήσεων. Δεν μπορούμε να διαγράψουμε όσα έγιναν στο Κραν Μοντάνα και να αρχίσουμε από την αρχή τη διαδικασία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, διερωτάται, «εάν δεν πάμε στην άτυπη πενταμερή, πώς σκοπεύουμε να διαχειριστούμε το Κυπριακό; Τι αναμένουμε ότι θα γίνει εάν δεν πάμε στην πενταμερή. Δεν θα είμαστε εμείς που θα αναλάβουμε την ευθύνη;».

Για τις επιθέσεις εναντίον του Προέδρου, εξήγησε ότι «κάπου βλέπουμε να χάνουμε αρχές και αξίες, κάπου η δημοσιογραφική δεοντολογία νομίζω πλήττεται και κάπου οι ψίθυροι και τα κακόβουλα δημοσιεύματα έχουν πάρει τέτοια έκταση και θυμίζει την περίπτωση του προέδρου Κληρίδη με ένα δημοσίευμα που υποστήριζε ότι ήταν πράκτορας των Ναζί».

Τέλος, σε ερώτηση εάν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μετέφερε εκατομμύρια στις Σεϋχέλλες, απάντησε «σίγουρα όχι».  

Διαβάστε επίσης: Αρχίζουν οι ακροάσεις της Ερευνητικής–Πότε καταθέτουν Αρχιεπίσκοπος και ΠτΔ

Keywords
Τυχαία Θέματα