Επίθεση Τ/ΥΠΕΞ σε Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο: «Σπέρνουν τους σπόρους της διχόνοιας»

Την έντονη καταδίκη του εκφράζει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου περί Ισλάμ, τονίζοντας ότι οι «αλόγιστες» αυτές εκφράσεις θα υποδαυλίσουν τη μισαλλοδοξία και τη βία, ενώ προδικάζει παράλληλα ότι θα υπονομεύσουν το κλίμα των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Σίγμα, Μαρία Ζαχαράκη.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ:

«Καταδικάζουμε

έντονα τις αχαλίνωτες δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδας Ιερώνυμου, κατά τη συνέντευξή του σε τηλεοπτικό κανάλι.

Η υπέρτατη θρησκεία μας, το Ισλάμ, είναι μια θρησκεία ειρήνης, η οποία βασίζεται πάνω στην αντίληψη της ανοχής και της συμπόνιας και που στοχεύει στη διασφάλιση της συνύπαρξης των διαφορετικών θρησκειών και πολιτισμών.

Στις παγκόσμιες συνθήκες της πανδημίας που βιώνει ολόκληρος ο πλανήτης, είναι λυπηρή η προσβολή της ιερής μας θρησκείας, την ώρα που όλοι θα έπρεπε να καταβάλουν προσπάθειες να αναπτύξουν ένα περιβάλλον αμοιβαίου σεβασμού και ανοχής.

Είναι ένα παράδειγμα του πώς οι θρησκευτικοί ηγέτες, οι οποίοι πρέπει να υπηρετούν την ειρήνη, σπέρνουν τους σπόρους της διχόνοιας στις κοινωνίες με τέτοιες αλόγιστες εκφράσεις.

Αυτές οι προκλητικές δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου, που υποδαυλίζουν τη μισαλλοδοξία και τη βία κατά του Ισλάμ σε μια κοινωνία, δείχνουν επίσης το τρομακτικό επίπεδο στο οποίο έχει φτάσει η Ισλαμοφοβία.

Οι λόγοι πίσω από τον αυξανόμενο ρατσισμό κατά του Ισλάμ και της ξενοφοβίας στην Ευρώπη είναι ουσιαστικά αυτές οι κακοήθεις ιδέες.

Το γεγονός ότι μια τέτοια ανακοίνωση έγινε σε μια περίοδο που γίνονται προκαταρκτικές ετοιμασίες για τις διερευνητικές επαφές έχουν το νόημά τους και αποτελούν ένα ατυχές βήμα που υπονομεύει τη διαδικασία».

Διαβάστε επίσης: Αντίδραση Αρχι-Ιμάμη Τουρκίας για δηλώσεις Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου

Keywords
Τυχαία Θέματα