ΚΕ: Συμφωνία επι κριτηρίων σε εδαφικό και μετά χαρτογράφηση

Θα υπάρξει συμφωνία επί των κριτηρίων στο εδαφικό και μετά θα τεθεί θέμα χαρτών., ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο κ.Χριστοδουλίδης φιλοξενήθηκε στις Τομές στα Γεγονότα και σχολίασε τόσο την σημερινή, πρώτη μέρα της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων, όσοι και τα δημοσιεύματα στον τ/κ τύπο, περί εγγυήσεων και στρατευμάτων στην Κύπρο.

"Οι ιδέες μας, βρίσκονται στο τελικό στάδιο της ετοιμασίας τους. Γενική θέση αρχής της πλευράς μας, είναι ότι δεν νοείται παραμονή ξένου στρατού

στην Κύπρου, με οποιοδήποτε καθεστώς» υπογράμμισε ο κ.Χριστοδουλίδης."Εκείνο που προέχει, είναι η βασική θέση αρχής: Ούτε ξένα στρατεύματα, ούτε εγγυητικές δυνάμεις σε μια ανεξάρτητη χώρα", υπογράμμισε.

Σχετικά με την εκφραζόμενη θέληση Ερντογάν για λύση στο κυπριακό, μετά την συνάντησή του με τον κατοχικό ηγέτη, ο ΚΕ ανέφερε ότι "Η θέληση Ερντογάν για λύση θα κριθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων".

"Είναι κρίσιμη η φάση των διαπραγματεύσεων. Από τα αποτελέσματα θα εξαρτηθεί πως θα συνεχιστεί η διαδικασία. Ξεκαθαρίζουμε ότι θα συζητηθούν όλα τα κεφάλαια στις συνομιλίες", είπε ο κ.Χριστοδουλίσδης. Σε ότι αφορά το εδαφικό και τα όσα κυκλοφορούν περί χαρτών, ο ΚΕ ανέφερε ότι "Θα συζητηθεί το εδαφικό. Αυτό που έχει σημασία εδώ, είναι τα κριτήρια που θα διέπουν το εδαφικό. Όταν συμφωνηθούν τα κριτήρια, μετά θα πάμε στο θέμα χαρτών".

Σε ότι αφορά την συνάντηση με Μπαν Κι Μουν, ο Νίκος Χριστοδουλίδης, σημείωσε ότι αυτή "θα γίνει αν κρίνει ότι υπάρχουν πράγματα, που πρέπει να μεταφερθούν. Εμείς επιθυμούμε επανένωση, άρα δεν ανησυχούμε".

"Σήμερα, ήταν διαδικαστικής φύσεως συνάντηση. Συμφωνήθηκε θεματολογία των έξι συναντήσεων. Θα μπούμε στα πιο βαθιά, από την επόμενη συνάντηση", ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Σχετικά με το κοινό ανακοινωθέν, το οποίο ανέφερε σε δηλώσεις του σήμερα ο κατοχικός ηγέτης, ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε, «μετά την ολοκλήρωση των 6 συναντήσεων θα εκδοθεί ένα ανακοινωθέν το οποίο θα αναφέρει τα όσα συζητήθηκαν κατά την διάρκεια αυτών των συναντήσεων».

Keywords
Τυχαία Θέματα