Αναβαθμίζεται ο οδικός φωτισμός σε Άλωνα και Πολύστυπο

Εξοικονομήσεις ενέργειας και μείωση της δαπάνης για τον οδικό φωτισμό των κοινοτήτων Άλωνας και Πολύστυπου ανακοινώνει το Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών, στο οποίο όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ανατέθηκε η παροχή τεχνικής βοήθειας και εμπειρογνωμοσύνης.

«Με την αναβάθμιση του οδικού φωτισμού με φωτιστικά Διόδου Εκπομπής Φωτός ή κοινώς LED (Light Emitting Diode), αναμένονται μεγάλες εξοικονομήσεις ενέργειας στο φωτισμό για τις δύο Κοινότητες που αναμένεται να φθάσει το 44%, με αποτέλεσμα τη μείωση των δαπανών των δύο Κοινοτήτων στον

οδικό φωτισμό, τη βελτίωση της ποιότητας του οδοφωτισμού αλλά ταυτόχρονα προστατεύεται το περιβάλλον από τη μείωση της κατανάλωσης φυσικών πόρων», αναφέρεται.

Η σύμβαση, προστίθεται, υπογράφηκε σήμερα και η αντικατάσταση «αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2016 και ο ανάδοχος θα αναλάβει και τη δεκαετή συντήρηση του οδικού φωτισμού στις δύο κοινότητες». Το κόστος αντικατάστασης και δεκαετούς συντήρησης του οδικού φωτισμού στις Κοινότητες Άλωνας και Πολύστυπου ανέρχεται στις €93.365, αναφέρεται.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα