ΚΕ: Αρχές ερχόμενης εβδομάδας οι ανακοινώσεις για νέο ΥΠΕΣ

Αρχές της επόμενης εβδομάδας οι ανακοινώσεις σχετικά με τον νέο Υπουργό Εσωτερικών, ξεκαθάρισε με δηλώσεις του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι γίνονται κάποιες σκέψεις από πλευράς του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ δεν απέκλεισε κανένα σενάριο σε σχέση με τα όσα ακούγονται.

Επεσήμανε ωστόσο, ότι «δεν προκύπτει από τις μέχρι στιγμής σκέψεις του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας ένας ευρύς ανασχηματισμός», ενώ πρόσθεσε πως αυτό αποτελεί αποκλειστικό δικαίωμα του Προέδρου.

Όσον αφορά το πόρισμα του Γενικού Εισαγγελέα

για τη διαφθορά στην Αστυνομία, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μελετά το θέμα που έχει προκύψει. Πολύ σύντομα θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας για τις ενέργειες τις οποίες θα προχωρήσει, κατέληξε.

Δεν μένουμε απλά στις εξαγγελίες έργων

Δεν μένουμε απλά στις εξαγγελίες έργων, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, προσθέτοντας ότι «ενδεχομένως για πρώτη φορά στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας υπάρχει υλοποίηση έργων».

Σε δηλώσεις του στην Πάφο, μετά την συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τους φορείς της πόλης και Επαρχίας Πάφου, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε πως ο Πρόεδρος ξεκινά από την Πάφο μια περιοδεία σε όλες τις Επαρχίες της Κύπρου, όπως και πριν από δύο χρόνια.

Πρόσθεσε ότι μέσα από τη συζήτηση με τις τοπικές αρχές θα εξεταστεί ο τρόπος υλοποίησης όλων όσων είχαν ανακοινωθεί πριν δυο χρόνια, ενώ θα συζητηθούν και οι ανάγκες της κάθε Επαρχίας και αλλά και των λύσεων που θα πρέπει να βρεθούν από κοινού.

Ο κ. Χριστοδουλίδης, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη σημερινή συνάντηση με τις τοπικές αρχές της Πάφου, υπενθύμισε πως το 2015 είχαν ανακοινωθεί για την Επαρχία Πάφου 23 έργα. Από αυτά, συνέχισε, τα 20 είτε έχουν υλοποιηθεί, είτε βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης.

Στο σημείο αυτό, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημείωσε το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γιατί, όπως επεξήγησε, «αυτά τα έργα ήταν ώριμα και προσφέρονταν για να γίνει αυτός ο σημαντικός βαθμός υλοποίησης».

Χαρακτήρισε μάλιστα σημαντικό, σε σχέση με τις αναφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας, ότι είναι έργα που βρίσκονται ήδη στον προϋπολογισμό του Κράτους και όχι απλές ανακοινώσεις οι οποίες οικονομικά θα μελετηθούν στο μέλλον.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα