Κάτω τα χέρια σου από την Βασιλεύουσα, βέβηλε!

Τριάντα εφτά χρόνια από την παράνομη ανακήρυξη του Ψευδοκράτους, της ημικατεχόμενής μας πατρίδας και στην απουσία της διεθνούς κοινότητας, και του δικαίου του λαού μας, συνεχίζονται τα πανηγύρια για την αρπαγή της πατρώας γης μας. Φέτος, ο ίδιος ο Νεοσουλτάνος εγκαινιάζει ένα συνεχιζόμενο  έγκλημα πολέμου.


Αντίθετα με τα όσα μπορεί να νομίζει ο καθένας, τα εγκλήματα πολέμου είναι διαρκή και απαράγραπτα.

Η παράνομη διάνοιξη της παραλίας στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου και η εντεύθεν εξαγγελία του Ρ.Τ. Ερντογάν για πικ-νικ στα Βαρώσια την 15η Νοεμβρίου, ημέρα παράνομης ανακήρυξης

«ανεξαρτησίας του ψευδοκράτους», αποδεικνύει ξεκάθαρα τους στόχους της Τουρκίας περί αναβαθμίσεως της προκλητικότητας, της επιθετικότητας και της δημιουργίας νέων τετελεσμένων, καταφεύγοντας στις μεθόδους της εξαναγκαστικής διπλωματίας σε βάρος Ελλάδας και Κύπρου για να κάμψει την βούλησή μας για άσκηση των εν γένει κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και ιδίως της αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου αμφοτέρων. 
Η Τουρκία για μια ακόμη φορά έκδηλα απέδειξε την ετοιμότητά της για καταπάτηση της συμφωνίας υψηλού επιπέδου Κυπριανού – Ντενκτάς (1979) που προέβλεπε την κατά προτεραιότητα επίτευξη συμφωνίας για επανεγκατάσταση στα Βαρώσια των Ελληνοκυπρίων προσφύγων υπό την αιγίδα του Ο.Η.Ε., του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας 550/1984 που καταγγέλλει τη μεθόδευση της για εποικισμό των Βαρωσίων και ζητά την μεταβίβαση της περιοχής στην διοίκηση των Ηνωμένων Εθνών αλλά και του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας 789/1992 για επέκταση της περιοχής που ευρίσκεται υπό τον έλεγχο της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών και συμπερίληψης των Βαρωσίων σε αυτές.

Επιχειρεί απαράδεκτα και παράνομα να θέσει αυτά εκ της πλαγίας οδού υπό την έλεγχο της ψευδοκυβέρνησης, να εκθρέψει το αυγό του φιδιού του τουρκικού εθνικισμού και ισλαμοφασισμού στην Κύπρο, να αφομοιώσει την Τουρκοκυπριακή κοινότητα και με την αγαστή συνεργασία του νέου της «τοποτηρητή» να εκτρέψει το βάρος επίλυσης του Κυπριακού προβλήματος από διεθνές ζήτημα εισβολής, παράνομης κατοχής, εποικισμού και εθνοκάθαρσης, εγκλημάτων δηλαδή πολέμου και εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας σε ζήτημα δικοινοτικού διαλόγου και εν τέλει παζαριού για ανταλλάγματα της εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τούτο δε, παρελθόντος μικρού σχετικά διαστήματος μετά το πέρας των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία αποφασίστηκε η επανεξέταση του ζητήματος της επιβολής κυρώσεων (άρθρα 29 ΣΕΕ και 215 ΣΛΕΕ) κατά της Τουρκίας τον Δεκέμβριο 2020. Έκτοτε δε οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί μας περί άλλων τυρβάζουν, έχοντας μετατρέψει την υποστήριξή τους σε εκκωφαντική σιωπή!!! 

Είναι συνεπώς παραπάνω από προφανές πλέον ότι η στάση αυτή της Τουρκίας εμπαίζει τον διεθνή παράγοντα, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Ηνωμένα Έθνη, αποδεικνύοντας πλέον περίτρανα αφενός μεν την έκδηλη αναποτελεσματικότητα της πολιτικής του κατευνασμού και της εξημέρωσης του θηρίου που ακόμα κάποιοι φοβικά επιχειρούν να μας επιβάλουν και αφετέρου τη βαθμηδόν πολιτικο-θρησκευτική Ιρανοποίηση της Τουρκίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσει ότι η Κύπρος είναι ευρωπαϊκό έδαφος, γι’ αυτό δεν πρέπει να κωφεύει και να εθελοτυφλεί. Η ανοχή είναι συνενοχή!!!

Πρέπει επιτέλους εμείς να αντιληφθούμε ότι μόνο με αλλαγή πολιτικής και ισχυρές συμμαχίες αντιμετωπίζεται η Τουρκία, λυδία λίθος της οποίας όμως είναι η συνέπεια και η έμπρακτη αλληλεγγύη των εταίρων.

Ήταν συνεπώς ορθή η απόφαση περί προσφυγής της Κυπριακής Δημοκρατίας στα Ηνωμένα Έθνη για το ζήτημα της Αμμοχώστου, απαιτείται δε η διηνεκής ανακίνηση του ζητήματος στα διεθνή fora αλλά και η επιμονή στην επιβολή ενδεδειγμένων και αποτελεσματικών κυρώσεων κατά της ιμπεριαλιστικής Τουρκίας, κυρώσεων πραγματικών και όχι «χτύπημα καθησυχασμού» στην πλάτη της Ελλάδας και της Κύπρου.

Εμείς, ως πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και ο απανταχού Ελληνισμός στηρίζουμε ολόψυχα και έμπρακτα τη διπλωματική προσπάθεια Ελλάδος – Κύπρου για την ενιαία αντιμετώπιση και των κοινών απειλών της Τουρκίας, επικροτούμε την ομόφωνη έγκριση καταδικαστικού ψηφίσματος του Εθνικού Συμβουλίου της Κυπριακής Δημοκρατίας για το παράνομο άνοιγμα του παραλιακού μετώπου της Αμμοχώστου και ενώνουμε τη φωνή μας, καταδικάζοντας απερίφραστα και μετά βδελυγμίας την εκδηλωθείσα πρόθεση του Τούρκου Προέδρου και του κατοχικού ηγέτη για πικ-νικ στα Βαρώσια, καλώντας τον διεθνή παράγοντα να επέμβει προς αποφυγή δημιουργίας νέων τετελεσμένων στο Κυπριακό ζήτημα.  

Ευελπιστούμε, αλλά και επιμόνως ζητούμε και διεκδικούμε η Ευρωπαϊκή Ένωση, τα Ηνωμένα Έθνη, το Συμβούλιο Ασφαλείας να αποδείξουν ότι σέβονται πράγματι το Διεθνές Δίκαιο, ως καθοριστικό παράγοντα διαμόρφωσης των Διεθνών Σχέσεων, και να πράξουν τα δέοντα.

Γράφει ο Δρ Αλέξιος Χ. Κωνσταντίνου
Δικηγόρος – Διδάσκων Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου
Γ.Γ. Ένωσης Κυπρίων Ελλάδος

Keywords
Τυχαία Θέματα