Μίλησε για λύση δύο κρατών από τα κατεχόμενα ο Ερντογάν

Για λύση δύο κρατών μίλησε στη διάρκεια της ομιλίας του, στους προκλητικούς πανηγυρισμούς στα κατεχόμενα ο Τούρκος Πρόεδρος, ακολουθώντας  τις δηλώσεις του κατοχικού ηγέτη Τατάρ.

Συγκεκριμένα ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε, έχουμε πετύχει κάθε επιτυχία μας σε αυτά τα εδάφη πληρώνοντας ένα βαρύ τίμημα. Θα οικοδομήσουμε μαζί ένα ειρηνικό μέλλον, χωρίς να ξεχνάμε τον πόνο που έχουμε υποστεί για χάρη της ανεξαρτησίας.Είναι προτεραιότητά μας να παρέχουμε μια βιώσιμη λύση

για να διασφαλίσουμε τα νόμιμα δικαιώματα και την ασφάλεια του τουρκοκυπριακού λαού».

Πρόσθεσε πως, «υπάρχουν δύο διαφορετικοί λαοί, δύο ξεχωριστά κράτη στην Κύπρο σήμερα. Η λύση των δύο κρατών πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Μια λύση δύο κρατών πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης βάσει της κυριαρχικής ισότητας».

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε επίσης πως, υπάρχει μόνο ένα θύμα στο Κυπριακό, δηλαδή οι Τουρκοκύπριοι που αγνοούνται εδώ και χρόνια και τα δικαιώματά τους σφετερίστηκαν. Προτεραιότητά μας είναι να παρέχουμε μια βιώσιμη λύση στο Κυπριακό με τρόπο που να διασφαλίζει τα νόμιμα δικαιώματα και την ασφάλεια του Τουρκοκυπριακού λαού».

«Θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα τις σεισμικές δραστηριότητες και γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο μέχρι να επιτευχθεί  μια δίκαιή συμφωνία».
Για το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης, είπε πως, «το βήμα που έγινε στο Βαρώσι δεν είναι για να δημιουργήσει νέα προβλήματα αλλά να διορθώσει τα παλιά προβλήματα».

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC’de 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı Töreni’nde konuşuyor https://t.co/rYnjuBMk0A

— T.C. Cumhurbaşkanlığı (@tcbestepe) November 15, 2020

Το κείμενο ανανεώνεται

Διαβάστε επίσης:

Στα κατεχόμενα για την προκλητική φιέστα και το πικνίκ ο Ερντογάν(ΒΙΝΤΕΟ)

Στα προκλητικά πανηγύρια της παρέλασης ο Ερντογάν (ΦΩΤΟΣ)

Keywords
Τυχαία Θέματα