Κάτω από το ψυχολογικό όριο του 10% η ανεργία τον Ιανουάριο

Κάτω από το ψυχολογικό όριο του 10% έπεσε η ανεργία στην Κύπρο τον Ιανουάριο του 2018, σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε γραπτή του ανακοίνωση το Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου αναφέρει ότι η πτώση οφείλεται στην «συνεχιζόμενη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών στη χώρα».

Συγκεκριμένα, το ποσοστό ανεργίας στην Κύπρο,

σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Στατιστική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, περιορίστηκε τον Ιανουάριο 2018 σε 9,8%, σε σύγκριση με 12,6% ένα χρόνο πριν και 16,8% στο απόγειο της κρίσης.

«Η συνεχής αύξηση της απασχόλησης και η συνεπακόλουθη μείωση της ανεργίας δείχνει ότι η ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας δεν είναι συγκυριακή, αλλά είναι το αποτέλεσμα μιας νέας στρατηγικής κατεύθυνσης την οποία πρέπει να διευρύνουμε και να εμβαθύνουμε», σημειώνει.

Τέλος, ο κος Προδρόμου αναφέρει ότι «ο ρυθμός μείωσης της ανεργίας στην Κύπρο, ο μεγαλύτερος που καταγράφεται από την Eurostat, καθιστά εφικτό τον στόχο που θέτει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ούτως ώστε σε μερικά χρόνια να επικρατήσουν στη χώρα μας συνθήκες πλήρους απασχόλησης».

Keywords
Τυχαία Θέματα