Ψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών

Η προσφυγική πολιτική στο επίκεντρο της συζήτηση του Προϋπολογισμού του Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών, ο οποίος για το 2018 είναι ισοσκελισμένος και προβλέπει έσοδα και δαπάνες ύψους €108.600.040 και ψηφίστηκε ομόφωνα από την Ολομέλεια της Βουλής.

Η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων Σκεύη Κουκουμά, από το βήμα της Ολομέλειας επανέλαβε πως παρά την αξιόλογη δουλειά που κάνει ο Φορέας, στην ουσία έχει ξεδοντιαστεί, και παραμένουν έωλες

οι υποσχέσεις για αναθεώρησης των σχεδίων, ενώ μειώνονται οι αιτήσεις για τα σπουδαστικά δάνεια και τα δάνεια για νέους επιστήμονες.

Είπε ακόμα ότι ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης και της διαχείρισης των προσφύγων, αυξάνεται ο αριθμός όσων καταφεύγουν στη "επιτροπή ακίνητης ιδιοκτησίας" στα κατεχόμενα.

Πρόσθεσε ότι οι πρόσφυγες αναμένουν την υλοποίηση της εξαγγελίας του Προέδρου της Δημοκρατίας για την αποζημίωση για την απώλεια χρήσης των κατεχομένων περιουσιών τους.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Κυριάκος Χατζηγιάννης παρατήρησε ότι η μόνη πολιτική για τους πρόσφυγες είναι αυτή που εφαρμόζει μέσα από τα σχέδια του ο Φορέας. Απαντώντας στην κ. Κουκουμά ανέφερε ότι στον προϋπολογισμό του Φορέα δεν ήταν δυνατόν να υπάρχει κονδύλι για απώλεια χρήσης της περιουσίας στα κατεχόμενα.

Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Ζαχαρίας Κουλίας είπε ότι η ανισότητα σε βάρος του προσφυγικού κόσμου σε ό,τι αφορά την ακίνητη περιουσία, επιδεινώνεται με φορολογίες και μεταβιβαστικά τέλη που επιβάλλονται.

Ο Βουλευτής της Αλληλεγγύης Μιχάλης Γιωργάλλας, παρατήρησε ότι ωρίμασε η πρόταση που είχε προ ετών εισηγηθεί ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης για αποζημίωση την προσφύγων για απώλεια χρήσης των κατεχομένων περιουσιών, Πρόσθεσε ότι ο Φορέας κάνει εξαιρετική δουλειά, αλλά χρειάζεται επιτάχυνση των διαδικασιών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα