Αυτοί είναι οι στρατιώτες που συνελήφθησαν στον Έβρο (pics)

Τα ονόματα των δύο Ελλήνων στρατιωτών που συνελήφθησαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, δίνουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Πρόκειται για τον ανθυπολοχαγό Άγγελο Μιτρετόδη και τον οπλίτη/λοχία Δημήτριο Κουκλατζη.

Το δικαστήριο διέταξε, επίσης, την έρευνα όλων των ηλεκτρονικών και ψηφιακών συσκευών που βρέθηκαν επάνω στους στρατιώτες.

Όπως μεταδίδει το protothema.gr επικαλούμενο πληροφορίες του δημοσιογράφου της εφημερίδας Birlik, Ιλχάν Ταχσιν στο κινητό τηλέφωνο των δυο στρατιωτών

βρέθηκαν φωτογραφίες με πατημασιές πάνω στο χιόνι. Οι δυο στρατιωτικοί ισχυρίστηκαν ότι αυτές οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν για να τις στείλουν στους ανωτέρους τους.

Διαβάστε εδώ: Μιλλιέτ: Δεν κατηγορούνται για κατασκοπεία οι 2 Έλληνες

Η εφημερίδα δημοσιεύει επίσης φωτογραφίες από την μεταγωγή των συλληφθέντων στα δικαστήρια.

Εν τω μεταξύ, η ελληνική κυβέρνηση κάνει λόγο για «τυπικό ζήτημα», ωστόσο ανακοίνωσε ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί θα περάσουν από δίκη στην Τουρκία για παράνομη είσοδο στη γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα, οι δύο στρατιώτες μεταφέρθηκαν στο δικαστήριο, αφού προηγουμένως κατέθεσαν στις τουρκικές δικαστικές αρχές. Ζητήθηκε η κράτησή τους με τις κατηγορίες για ‘προσπάθεια στρατιωτικής κατασκοπείας’ και ‘είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή’. Οι δύο στρατιώτες βρίσκονται ενώπιον του ανακριτή.

Παράλληλα, τηλεφωνική επικοινωνία είχαν οι αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων Ελλάδας και Τουρκίας για το εν λόγω θέμα.

Όπως αναφέρεται, ο Χουλουσί Ακάρ ενημέρωσε τον Έλληνα ομόλογό του για την κατάσταση των δύο στρατιωτών, ενώ τον διαβεβαίωσε ότι είναι καλά στην υγεία τους.

Τα τουρκικά μέσα αναφέρουν, επίσης, ότι οι δύο στρατιώτες δέχθηκαν την επίσκεψη της προξένου της Ελλάδας στην Αδριανούπολη.

Πάντως, τα σενάρια περί κατασκοπείας δίνουν και παίρνουν.

Σύμφωνα με τουρκικές πηγές ασφαλείας, τις οποίες επικαλείται η εθνικιστική εφημερίδα ‘Γενί Ακίτ’, υπάρχουν δύο σενάρια για τους Έλληνες στρατιώτες.

Πρώτον, ότι δεν είναι στρατιώτες, αλλά κατάσκοποι. Το τελευταίο διάστημα, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, λόγω της πολιτικής έντασης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, κατάσκοποι, φορώντας στρατιωτική στολή, αναπτύσσουν έντονη κατασκοπευτική δραστηριότητα στα σύνορα.

Keywords
Αναζητήσεις
κουκλατζης εοπ
Τυχαία Θέματα