Καθάρισε ο Μπουονανότε(3-1) η ΑΕΚ


Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντιέγκο Μπουονανότε, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ (35', 44'), η ΑΕΚ έκανε την ολική ανατροπή και επικράτησε με 3-1 του ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ. Με 9(!) παίκτες τελείωσαν το ματς οι φιλοξενούμενοι λόγω των αποβολών του Μιχαήλ και του Τζημόπουλου. Ακόστα (19') και Βάργκας (87') τα άλλα δύο γκολ της αναμέτρησης.



Ο

Τραϊανός Δέλλας επέλεξε να αφήσει στον πάγκο τους Ρόναλντ Βάργκας και Χρήστο Αραβίδη, δίνοντας φανέλα βασικού στους Έλντερ Μπαρμπόσα και Μακόλεϊ Κρισάντους. Παράλληλα, ο Ντιέγκο Μπουονανότε ξεκίνησε για πρώτη φορά στο βασικό σχήμα της "Ένωσης", πίσω από τον Νιγηριανό επιθετικό.

Οι "κιτρινόμαυροι" είχαν την υπεροχή στα πρώτα λεπτά, όμως δεν μπορούσαν να απειλήσουν με αξιώσεις την εστία του Μάρκου Βελλίδη. Από την άλλη πλευρά, οι παίκτες του ΠΑΣ είχαν "διαβάσει" εξαιρετικά το παιχνίδι, έκλεισαν τους χώρους και προσπαθούσαν μέσω αντεπιθέσεων να φανούν επικίνδυνοι.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα με όμορφο σουτ του Νόε Ακόστα λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή. Ο Ισπανός εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία των αμυντικών της ΑΕΚ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αλάιν Μπαρόχα για το 0-1.

Οι παίκτες της "Ένωσης" πίεσαν για την ισοφάριση, με κύριο εκφραστή των επιθετικών προσπαθειών τον Ντιέγκο Μπουονανότε. Στο 28' ο διαιτητής της αναμέτρησης, Σταύρος Μάνταλος έδωσε αρχικά πέναλτι σε ανατροπή του Σιμόες από το Μιχαήλ, όμως στη συνέχεια πήρε πίσω την απόφασή του, δίνοντας φάουλ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή. Το ριπλέι τον δικαίωσε.

Τελικά, έξι λεπτά αργότερα ο Μπουονανότε ανατράπηκε από τον Μπέριο μέσα στην μεγάλη περιοχή κι ο Μάνταλος έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Αργεντινός ευστόχησε και έφερε το ματς στα ίσα. Η συνέχεια ανήκε ολοκληρωτικά στον λιλιπούτειο μεσοεπιθετικό, ο οποίος με υπέροχη ατομική ενέργεια και σουτ με το δεξί έδωσε προβάδισμα στην ΑΕΚ, ένα λεπτό πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχονο ο ΠΑΣ μπήκε με πιο επιθετικές βλέψεις. Παρόλα αυτά, οι γηπεδούχοι διατήρησαν τον έλεγχο του παιχνιδιού και έχασαν τρεις καλές ευκαιρίες με τον Κρισάντους, ο οποίος αποδείχθηκε φλίαρος στην τελική προσπάθεια. Οι παίκτες του Πετράκη ανέβασαν την απόδοσή τους και είχαν δύο καλές στιγμές από το 65' μέχρι το 70', με κυριότερη του Φερφελή, ο οποίος έκανε την κεφαλιά μέσα από την μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Μπαρόχα.

Στο 74' ο ΠΑΣ έμεινε με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Μιχάηλ με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Έξι λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 9(!) παίκτες, καθώς ο Τζημόπουλος αντίκρισε κι αυτός τη δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Μάνταλο. Στα τελευταία λεπτά, η "Ένωση" κυνήγησε το τρίτο γκολ ώστε να "καθαρίσει" το παιχνίδι και τα κατάφερε στο 87' με όμορφο πλασέ του Βάργκας, ύστερα από συνεργασία του Μάνταλου με τον Αραβίδη.

ΑΕΚ: Μπαρόχα, Τζανετόπουλος, Κολοβέτσιος, Γκάλο, Σοϊλέδης, Σιμόες, Γιόχανσον, Πλατέλλας, Μπαρμπόσα (78' Μάνταλος), Μπουονανότε (64' Βάργκας), Κρισάντους (57' Αραβίδης).

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Στρούνα, Μπέριος, Μιχαήλ, Ναδάλες, Τζημόπουλος, Τσουκαλάς, Τσάβες, Ακόστα, Ίλιτς (46' Γιάκος), Μανιάς (67' Φερφελής)

Keywords
Τυχαία Θέματα