Νέα νίκη για τον Έλληνα!

Ο Ευτύχιος Έλληνας σήκωσε τη κυπριακή σημαία και ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου στο σημερινό (13/9) Γκραν πρι του Νίρμπουρκρινγκ (Γερμανία). Ο κύπριος οδηγός της Strakka αναδείχθηκε νικητής μετά από μια περιπετειώδη κούρσα. στη διάρκεια της οποίας είχε να αντιμετωπίσει μεταξύ άλλων και μια βρεγμένη πίστα, κυρίως στα τελευταία στάδια της κούρσας.



Ο Έλληνας πέτυχε τη δεύτερη φετινή του νίκη στο πρωτάθλημα Renault Formula 3.5 ξεκινώντας από τη 5η θέση και παρόλο που στα πρώτα στάδια της κούρσας έπεσε μέχρι τη 10η θέση,

η έξυπνη στρατηγική που ακολούθησε η ομάδα μετά την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας στην πίστα σε συνδιασμό με την ψυχραιμία που τον διακρίνει -κυρίως στα 2 τελευταία λεπτά- κατάφερε σιγά-σιγά να ανέβει στην κορυφή και να κρατήσει στη δεύτερη θέση τον ομόσταυλο του G. Malja.

Τρίτος τερμάτισε ο N. De Vries της DAMS.

"ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ"

Στα πρώτα στάδια της κούρσας ο Έλληνας αναγκάστηκε να κάνει μια μακρόχρονη στάση στα πιτ για αλλαγή την μπροστινής «μύτης» που έσπασε σε επαφή με το μονοθέσιο του Ολιβιέ Ρόουλαντ, του βρετανού οδηγού της Fortec ο οποίος προηγείται στο πίνακα του πρωταθλήματος.

«Πριν την εκκίνηση κανείς δεν γνώριζε τι ελαστικά έπρεπε να φορέσουμε. Διάλεξα τα φαλακρά και μετά από μια καλή εκκίνηση βρέθηκα στην τρίτη θέση», δήλωσε ο Έλληνας και συνέχισε: «Ακολούθως κτύπησα με τον Όλι και έσπασα το μπορστινό φτερό. Όταν μπήκα (στα πιτ) είχα πρόβλημα και με το πίσω μέρος του μονοθεσίου και σκέφτηκα ότι όλα είχαν τελειώσει. Μετά άρχισα να πιέζω. Στο τέλος o Gustav (Malja) χρησιμοποιούσε άλλες γραμμές φορώντας φαλακρά ελαστικά σε βρεγμένη πίστα. Προσπάθησα να τον αντιγράψω, όμως κράτησα την ψυχραιμία μου όταν με προσπέρασε και προσπάθησα να τον ξαναπεράσω. Ήταν πολύ, πάρα πολύ τεταμένη κατάσταση».

Μετά και τη σημερινή του νίκη ο Τίο ανεβαίνει στην 6η θέση του πρωταθλήματος με 96 βαθμούς, έχοντας ως τελικό στόχο την τρίτη θέση, ενώ εκκρεμούν ακόμη τέσσερεις κούρσες.

ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

1 Tio ELLINAS CYP STRAKKA RACING

2 Gustav MALJA SWE STRAKKA RACING

3 Nyck DE VRIES NED DAMS

4 Alfonso CELIS Jr MEX AVF

5 Egor ORUDZHEV RUS ARDEN MOTORSPORT

6 Dean STONEMAN GBR DAMS

7 Marlon STOCKINGER PHI LOTUS

8 Renθ BINDER AUT PONS RACING

9 Pietro FANTIN BRA DRACO RACING

10 Oliver ROWLAND GBR FORTEC

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ RENAULT F3.5

1 Oliver ROWLAND GBR 235

2 Matthieu VAXIVIERE FRA 185

3 Nyck DE VRIES NED R 116

4 Jazeman JAAFAR MAS 106

5 Dean STONEMAN GBR R 106

6 Tio ELLINAS CYP 96

7 Tom DILLMANN FRA 89

8 Gustav MALJA SWE R 67

9 Egor ORUDZHEV RUS R 66

10 Pietro FANTIN BRA 61

Keywords
Τυχαία Θέματα