Έξι καθοριστικές αποφάσεις έλαβε η ΕΔΕΚ

Νέες ανησυχίες για την επιδιωκόμενη λύση στο Κυπριακό εξέφρασε από το βήμα της διευρυμένης συνόδου της ΕΔΕΚ ο Πρόεδρος του Κινήματος Μαρίνος Σιζόπουλος.

Η πολύωρη συνεδρία κατέληξε στην ψήφιση έξι καθοριστικών προτάσεων για την πορεία του κινήματος:

Όλα τα μέλη της ΚΕ θα θέσουν την υποψηφιότητα τους στη διάθεση της ηγεσίας του κόμματοςΌλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι που έχουν δικαίωμα επανεκλογής θα θέσουν την υποψηφιότητα τους στη
διάθεση της ηγεσίας του κόμματος.Οι βουλευτές που θα εκλεγούν πριν από την ορκωμοσία τους θα υπογράψουν τραπεζική εντολή για αποκοπή 10% των καθαρών απολαβών τους προς όφελος του κεντρικού ταμείου του κόμματος, με το ίδιο ποσοστό να αποκόπτεται από την εφάπαξ αποζημίωση στο τέλος της βουλευτικής τους θητείας.Οι αποτυχόντες να εκλεγούν θα αξιοποιούνται διαφορετικά, ανάλογα με την εξειδίκευση τους και με βάση τους σταυρούς προτίμησης που έχουν συγκεντρώσει Κατάρτιση κώδικα συμπεριφοράς των υποψηφίων. Απαγορεύεται στους υποψηφίους να χρησιμοποιήσουν τον κομματικό μηχανισμό, να λειτουργήσουν προσωπικά εκλογικά κέντρα και να διαφημισθούν σε μεγάλες πινακίδεςΟι κοινοβουλευτικοί συνεργάτες θα επιλεγούν από το Πολιτικό Γραφείο και την Κοινοβουλευτική ομάδα με σχεδιασμένες ευθύνες και συγκεκριμένα καθήκοντα.

Το κόμμα αποφάσισε οικονομική εξόρμηση με στόχο την εξασφάλιση 200 χιλιάδων ευρώ μέχρι τέλος του χρόνου. Έντονα απασχόλησαν τη συνεδρία, όσα διαδραματίστηκαν στην ΕΔΕΚ Πάφου με αποτέλεσμα την προκήρυξη έκτακτης εκλογικής συνδιάσκεψης.

Εκτός διαδικασίας μένει ο μέχρι πρότινος επαρχιακός γραμματέας Γιώργος Νικάνδρου, λόγω απρεπούς συμπεριφοράς. Τριμελής επιτροπή θα χειριστεί προσωρινά το θέμα των εκλογών.

Keywords
Τυχαία Θέματα