Κατεχόμενα: Συγκλονίζει το νέο έγκλημα πάθους

Η δολοφονία 45χρονης κυριαρχεί στα σημερινά πρωτοσέλιδα των πέντε τουρκοκυπριακών εφημερίδων, ενώ αναφορά γίνεται και στις δηλώσεις του «υπουργού οικονομικών και ενέργειας» σχετικά με τη ΦΕΤΟ, στην έκθεση για τις οικονομικές ατασθαλίες στο παράνομο αεροδρόμιο, αλλά και στη μη συμπερίληψη της κατεχόμενης Λεύκας ως «εκλογική επαρχία» στην «επιτροπή εκλογών».

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Μας παγίδεψε η ΦΕΤΟ», αναφέρεται σε δηλώσεις του «υπουργού οικονομικών και ενέργειας» Σουνάτ Ατούν σχετικά με το θέμα της τρομοκρατικής οργάνωσης ΦΕΤΟ και το πραξικόπημα στην Τουρκία. Σύμφωνα

με τον κ. Ατούν, στόχος των πραξικοπηματιών ήταν και η Κύπρος. Αλλού αναφέρεται στη δολοφονία της 45χρονης Χαλιμέ, πρώην συντρόφου του, με κυνηγετικό όπλο. Στη συνέχεια, ο 43χρόνος φερόμενος ως δράστης έστρεψε τη σκανδάλη πάνω του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά. Γράφει, ακόμα, ότι οι τ/κ εκπαιδευτικές συνδικαλιστικές οργανώσεις θα κινηθούν με νομικά μέτρα εναντίον του «υπουργού παιδείας» Οζντεμίρ Μπερόβα σχετικά με την κοινοποίηση προσωπικών στοιχείων μαθητών και καθηγητών στην Τουρκία.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Πάλι έγκλημα με θύμα γυναίκα», αναφέρεται στο νέο έγκλημα κατά το οποίο δολοφονήθηκε 45χρονη γυναίκα από τον πρώην 43χρονο σύντροφό της, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις. Αλλού αναφέρεται στο νέο εικονογραφημένο σχολικό βιβλίο για τον αγώνα που έδωσε για τους Τουρκοκύπριους ο Φαζίλ Κιουτσιούκ, βιβλίο το οποίο θα διδαχθούν οι μαθητές στα δημοτικά. Γράφει, ακόμα, ότι αντιδράσεις προκάλεσε το γεγονός ότι σε παραλία στην κατεχόμενη Ακανθού έχουν κτιστεί παράνομα εξοχικά, με τους αρμόδιους να μην προβαίνουν σε καταγγελίες, όπως καταγγέλλουν παράνομους σε παραλίες στην Καρπασία.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Άγρια δολοφονία», γράφει ότι ο Χαϊρεττίν Οζτσομέρτ πήρε το κυνηγετικό όπλο και πήγε στο σπίτι της Χαλιμέ Τσετίν, και μετά από άγριο καβγά μεταξύ τους την πυροβόλησε τρεις φορές, ενώ μετά προσπάθησε να αφαιρέσει και τη δική του ζωή. Ο θύτης και φερόμενος ως δράστης διακομίστηκε σε νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση. Αναφορά γίνεται και στον πανικό που προκλήθηκε στην κατεχόμενη Λευκωσία, όταν βρέθηκαν σε σταθμό λεωφορείων δύο βαλίτσες. Τελικά δεν υπήρχε λόγος πανικού, αφού στις βαλίτσες υπήρχαν μόνο ρούχα. Γράφει, ακόμα, ότι σε επικίνδυνα χαμηλά βρίσκονται τα επίπεδα του νερού στα φράγματα στα κατεχόμενα, ενώ η χωρητικότητα των φραγμάτων κατά τον Ιούλιο ήταν μόλις 27,4%.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Πάλι έγκλημα εναντίον γυναίκας», αναφέρεται στο νέο έγκλημα που συνέβη ψες στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, στο οποίο δολοφονήθηκε γυναίκα με φερόμενο ως δράστη τον πρώην σύντροφό της, ο οποίος στη συνέχεια προσπάθησε να αυτοκτονήσει, τραυματίζοντας τον εαυτό του σοβαρά. Αναφορά γίνεται και σε υπάλληλο του τμήματος «οδικών μεταφορών» στην κατεχόμενη Μόρφου, ο οποίος επέστρεψε στην εργασία του αφού τέθηκε σε διαθεσιμότητα λόγω έρευνας εναντίον του για διασπάθιση «δημοσίου» χρήματος. Γράφει, ακόμα, ότι στο κατεχόμενο χωριό Στύλλοι, γεωργός ανακάλυψε σε χωράφι αρχαία αντικείμενα, τα οποία, σύμφωνα με την εφημερίδα, ανήκουν στη Μεσαιωνική περίοδο.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Η έκθεση για το Ερτζάν αποδεικνύει τη βρομιά», γράφει ότι ολοκληρώθηκε η έκθεση της επιτροπής της «βουλής» σχετικά με το θέμα της διαχείρισης του παράνομου αεροδρομίου στην κατεχόμενη Τύμπου. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έκθεσης, υπήρχαν ατασθαλίες στη διαδικασία της προσφοροδότησης. Αναφορά γίνεται και στο νέο έγκλημα στην κατεχόμενη Αμμόχωστο με θύμα 45χρονη νοσοκόμα και θύτη τον πρώην σύντροφό της. Γράφει, ακόμα, ότι ο «δήμος» κατεχόμενης Αμμοχώστου, αντί να χρησιμοποιήσει τα λεφτά που του δίνονται από τον «κρατικό προϋπολογισμό» για τα σχολεία, τα χρησιμοποιεί για να καλύψει ανάγκες του «δήμου».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα