Κατεχόμενα: O απολογισμός των ζημιών από τις φονικές καταιγίδες

Οι κατοχικές «αρχές» ανακοίνωσαν τα πρώτα αποτελέσματα των ζημιών που προκάλεσε η πλημμύρα της περασμένης εβδομάδας, κατά τη διάρκεια της οποίας πέθαναν τέσσερις άνθρωποι.

Σύμφωνα με την έκθεση που δημοσίευσε η Kibris Postasi, σε 57 άτομα έχει προσφερθεί καταφύγιο και 16 έχουν λάβει βοήθεια. Επιπλέον, 12 κατοικίες / κτίρια, 93 δρόμοι και τοίχοι, τα έπιπλα σε 90 σπίτια και 143 οχήματα υπέστησαν ζημιές. Η περιοχή της σκλαβωμένης Κερύνειας υπέστη τις χειρότερες ζημιές.

Εν τω μεταξύ, το «Τουρκοκυπριακό Επιμελητήριο Κτιριακών Μηχανικών» (IMO) εξέδωσε επίσης γραπτή δήλωση για την καταστροφή,

σημειώνοντας ότι κατά το παρελθόν είχε εκπονήσει εκθέσεις σχετικά με την οδική κυκλοφορία και τις πλημμύρες, οι οποίες εμπίπτουν στην επαγγελματική της αρμοδιότητα. Οι εκθέσεις αυτές υποβλήθηκαν σε «αξιωματούχους» του ψευδοκράτους, αλλά λόγω έλλειψης πολιτικής βούλησης, αυτές οι αναφορές και τα σχέδια παρέμειναν στα ράφια. Το δημοσίευμα αναφέρει πως δεν υπήρχε επιστημονικός υπεύθυνος για την κατασκευή του δρόμου στον οποίο είχε συμβεί το θανατηφόρο ατύχημα.

Ο διαγωνισμός για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου από κατεχόμενη Λευκωσία προς Κερύνεια είχε προκηρυχθεί από την Τουρκία και ο δρόμος είχε κατασκευαστεί από μια τουρκική εταιρεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα