Υπ. Υγείας για ΓεΣΥ: Τα επόμενα βήματα και η αυτονόμηση

Υπάρχουν συγκλίσεις και αποκλίσεις μεταξύ του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας και του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, ανέφερε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι».

Όσον αφορά την ελεύθερη ιδιωτική άσκηση, ζήτημα το οποίο έθεσε ο ΠΙΣ και αποτελεί «κόκκινη γραμμή», ο Υπουργός ανέφερε πως έχει πολλάκις ξεκαθαριστεί ότι, όπως το ερμηνεύει ο Σύλλογος, δεν μπορεί να ικανοποιηθεί.

Η ελεύθερη άσκηση, τόνισε, επιτρέπεται για κάποιον που δεν

θα συμβληθεί στο ΓεΣΥ, όχι όμως για όσους συμβληθούν, όπως προβλέπεται και από τον Νόμο ο οποίος έτυχε νομοτεχνικού ελέγχου από τον Γενικό Εισαγγελέα και ψηφίστηκε από τη Βουλή.

Κληθείς να σχολιάσει την πολυσέλιδη έκθεση του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη, που επικεντρώνεται στα περί σύγκρουσης συμφερόντων του Προέδρου του ΔΣ ΟΚΥπΥ Ντέιβιντ Νίκολσον, ο Υπουργός ανέφερε ότι ο ίδιος απάντησε για αυτά τα θέματα και οι απαντήσεις του ήταν πειστικές.

Όσον αφορά το θέμα της αυτονόμησης, ανέφερε ότι ο εκτελεστικός Διευθυντής του ΟΚΥπΥ θα έχει αυτή την εβδομάδα συναντήσεις με όλες τις συντεχνίες, «για να μπουν σε μια ανταλλαγή απόψεων και να τους μεταφέρει τα επόμενα βήματα».

Σημείωσε πως από τις αρχές Ιανουαρίου, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, θα αποσπαστούν στον ΟΚΥπΥ όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι αορίστου, ορισμένου χρόνου και ωρομίσθιοι που εργοδοτούνται στα δημόσια νοσηλευτήρια και παράλληλα θα τους προσφερθούν συμβόλαια, ενώ θα έχουν 18 μήνες να αποφασίσουν εάν θέλουν να μείνουν αποσπασμένοι δημόσιοι υπάλληλοι ή «αν θα αποποιηθούν από τη δημόσια υπηρεσία και θα πάρουν νέα συμβόλαια».

Keywords
Τυχαία Θέματα