Άντρος:O ΠτΔ φλερτάρει εδώ και καιρό με τα δυο κράτη (ΒΙΝΤΕΟ)

Για κάποιους, οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους, δήλωσε ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού από τα Γραφεία του Κόμματος, απαντώντας ουσιαστικά στα σχόλια της Κυβέρνησης αναφορικά με την αποχώρηση του ΑΚΕΛ από τη διαπραγματευτική ομάδα για το Κυπριακό.

«Ο κ. Αναστασιάδης φλερτάρει εδώ και καιρό με την ιδέα των δυο κρατών και της συνομοσπονδίας, επιχειρεί να κατηγορήσει το ΑΚΕΛ ότι είναι υπέρ της όποιας

λύσης. Τον προκάλεσα ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου [ν’ αναφέρει] πότε το ΑΚΕΛ τού ζήτησε να κάνει υποχωρήσεις και είπε πως δεν είπε κάτι τέτοιο», ανέφερε, προσθέτοντας πως τώρα που στριμώχτηκε και επειδή δεν ξέρει να αντιμετωπίσει με επιχειρήματα την όλη κατάσταση όπως διαμορφώνεται, είπε ακριβώς το αντίθετο.

«Η ατυχία του είναι ότι είναι καταγεγραμμένα στα πρακτικά του Εθνικού Συμβουλίου αυτά που είπε. Λυπούμαι ειλικρινά που ο ΠτΔ καταδέχεται να συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο. Ειλικρινά λυπούμαι», επεσήμανε.

Όσον αφορά την αποχώρηση ΑΚΕΛ από τη διαπραγματευτική ομάδα, ο κ. Κυπριανού είπε πως περίμενε από το Προεδρικό να χαιρετίσει τη στάση συνέπειας κι εντιμότητας του ΑΚΕΛ.

Έχουμε βάσιμες πληροφορίες ότι θέλει να εγκαταλείψει τη βάση ΔΔΟ, επανέλαβε ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ.

«Θα ήταν το λιγότερο παράδοξο ενώ διαφωνούμε με τον τελικό στόχο, να συμμετέχουμε στη διαπραγματευτική ομάδα. Αν μας πείσει ότι επιστρέφει με συνέπεια, το ΑΚΕΛ θα είναι εκεί και θα στηρίξει την προσπάθεια με πολιτικό κόστος», επεσήμανε.

Ερωτηθείς κατά πόσο η συνάντηση που είχε το προηγούμενο διάστημα στην Τουρκία με τον Τσαβούσογλου ενίσχυσαν τα σενάρια δυο κρατών-συνομοσπονδίας, ο κ. Κυπριανού είπε πως υπάρχουν επαρκή στοιχεία εδώ στην Κύπρο που να καταδεικνύουν πού οδεύουν τα πράγματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα