Κατεχόμενα: "Φόβος και τρόμος" νεαροί σε Λ/σια

Η δολοφονία 45χρονης στα κατεχόμενα και το ανθρωποκυνηγητό που εξαπέλυσε η «αστυνομία» για εντοπισμό του υπόπτου, η επίδοση των «διαπιστευτηρίων» του νέου «πρέσβη» της Τουρκίας στα κατεχόμενα, ο φόβος που σκορπά μια ομάδα αναρχικών εντός της κατεχόμενης Λευκωσίας, η άσκηση διάσωσης που πραγματοποιήθηκε στο κατεχόμενο Καραβοστάσι αλλά και η εκδήλωση διαμαρτυρίας των μελών της ΚΤΟΣ και ΚΤΟΕΟΣ ενώπιον του «υπουργείου» παιδείας είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πέντε τουρκοκυπριακών εφημερίδων.



Η

εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Έγινε μόδα ο πετροπόλεμος» αναφέρεται σε ομάδα αναρχικών νέων στην παλιά εντός των τειχών πόλη στην κατεχόμενη Λευκωσία, οι οποίοι προκαλούν ζημιές και σπέρνουν τον φόβο στους κατοίκους και επισκέπτες ρίχνοντας πέτρες και ανάβοντας φωτιές σε ακατοίκητα σπίτια και κτήρια. Αναφορά γίνεται και σε εκδήλωση διαμαρτυρίας μελών των τ/κ εκπαιδευτικών οργανώσεων ΚΤΟΣ και ΚΤΟΕΟΣ σχετικά με την εργοδότηση Τούρκων εκπαιδευτικών σε σχολεία στα κατεχόμενα. Γράφει ακόμα ότι η «αστυνομία» έδωσε στη δημοσιότητα νέα φωτογραφία του υπόπτου για τη δολοφονία 45χρονης, ο οποίος ακόμα αναζητείται.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Δεν βρίσκει ανταπόκριση η μηδενική εγγύηση», προβάλλει αποτελέσματα έρευνας σύμφωνα με τα οποία το 86% των ερωτηθέντων Τουρκοκυπρίων θεωρούν ότι χρειάζονται οι εγγυήσεις στο Κυπριακό. Αναφορά γίνεται και στην τελετή επίδοσης των «διαπιστευτηρίων» του νέου «πρέσβη» της Τουρκίας στα κατεχόμενα Μουράτ Μπαστζερί στον Τ/κ ηγέτη. Γράφει ακόμα ότι ερευνητές του παράνομου πανεπιστημίου Εγγύς Ανατολής εντόπισαν νέο είδος αράχνης σε έρευνες τους σε δασικές περιοχές στον Πενταδάκτυλο.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Αυξήθηκαν οι ταξιδιώτες μειώθηκαν οι τουρίστες» προβάλλει στοιχεία από το «τμήμα» προγραμματισμού για τον τουρισμό και γράφει ότι σύμφωνα με αυτά ενώ σημειώθηκε αύξηση στον αριθμό των επισκεπτών στα κατεχόμενα εντούτοις η πληρότητα στα ξενοδοχεία παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Αλλού αναφέρεται σε άσκηση διάσωσης της «πολιτικής άμυνας» στο κατεχόμενο Καραβοστάσι. Γράφει ακόμα ότι οι τ/κ συντεχνίες ΚΤΟΣ και ΚΤΟΕΟΣ πραγματοποίησαν χθες εκδήλωση διαμαρτυρίας ενώπιον του «υπουργείου» παιδείας καταδικάζοντας την απόφαση του «υπουργείου» να εργοδοτήσει εκπαιδευτικούς από την Τουρκία.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Η πολιτεία δεν μπορεί να προστατεύσει τις γυναίκες», γράφει ότι ανησυχία προκαλεί η αύξηση στα εγκλήματα κατά των γυναικών και πως κατά τα τελευταία 11 χρόνια δολοφονήθηκαν 19 γυναίκες και η πολιτεία δεν παίρνει το θέμα σοβαρά ώστε να πάρει τα απαραίτητα μέτρα. Γράφει ακόμα ότι το «τμήμα αρχαιοτήτων» έχει αρχίσει εργασίες αναστύλωσης μέρους των τειχών στην κατεχόμενη Αμμόχωστο. Αναφέρει ακόμα ότι συνεχίζουν οι επιτήδειοι να κόβουν δέντρα και να καταστρέφουν ολόκληρες δασικές περιοχές ενόψει του χειμώνα.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Καλωσόρισμα με νόημα» αναφέρεται στην επίδοση των «διαπιστευτηρίων» του νέου «πρέσβη» της Τουρκίας στα κατεχόμενα στον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί. Αλλού γράφει ότι επικίνδυνοι για την ανθρώπινη υγεία οργανισμοί εντοπίστηκαν σε 100 τόνους πατατών, οι οποίοι στάλθηκαν στη χώρα εξαγωγής τους. Αναφορά γίνεται και στις δηλώσεις του «πρωθυπουργού» Τουφάν Ερχιουρμάν σχετικά με τη μείωση στην πώληση καυσίμων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα