Α.Νεοφύτου: Μπορεί να υπάρξει λύση δυο κρατών αλλά εκτός Ε.Ε (vid)

Αν θέλουμε να ζήσουμε σε ένα επανενωμένο κράτος οι Ελληνοκύπριοι πρέπει να αποδεχτούν την πολιτική ισότητα, όσες εξουσίες κι αν έχει το κεντρικό κράτος, ανέφερε ο Αβέρωφ Νεοφύτου, στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο του ΣΙΓΜΑ.

Αντίστοιχα και οι Τουρκοκύπριοι πρέπει να αντιληφθούν, αν πάρουν την πολιτική ισότητα, ότι πρέπει να απαλλαχθούμε από τον στρατό κατοχής και τις εγγυήσεις, σημείωσε.

Ο κ. Νεοφύτου υποστήριξε πως εάν εμείς ως Ε/κ κοινότητα θεωρούμε ότι μπορούμε να συνεχίσουμε είμαστε οι μοναδικοί εκπρόσωποι της Κυπριακής

Δημοκρατίας όπως το πράττουμε μετά το 1964, μπορούμε να μείνουμε αλλά με μοιρασμένη την πατρίδα μας.

Ο ίδιος τόνισε ότι υπάρχει και άλλη λύση αν θέλουμε να διοικούμε μόνοι μας το κράτος και αυτό είναι μέσα από την λύση των δυο κρατών.

Αν δεν λύσουμε συνέχισε το Κυπριακό στο μοντέλο που συζητούμε, δηλαδή της Δ.Δ.Ο, ούτε οι τούρκοι στρατιώτες θα φύγουν, ούτε εγγυήσεις.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, εξέφρασε την άποψη ότι τα δυο κράτη δεν μπορούν αν γίνουν αποδεκτά από τον «ξενοδόχο», όπως χαρακτήρισε την Ε.Ε.

Παρόλα αυτά δήλωσε ότι δεν αποκλείεται αν το θελήσει ο λαός να έχουμε δυο κράτη αλλά εκτός Ε.Ε.

Για το τσουνάμι

«Δεν μπορεί να υπάρξει χειρότερο εθνικό τσουνάμι από δυο κράτη», επανέλαβε άλλη μια φορά ο κ. Νεοφύτου.

Ερωτηθείς αν συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά την κρίση που δημιουργήθηκε ανάμεσα τους, διερωτήθηκε λέγοντας: «Ποια κρίση; Αγαπητέ μου δεν είναι η πρώτη φορά που είχαμε διαφορετικές εκτιμήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Για τον Κοτζιά

Κληθείς να σχολιάσει την παραίτηση Κοτζιά, ανέφερε ότι ο ίδιος δεν είναι από τους πολιτικούς που όταν κάποιος είναι στις δόξες του τρέχει για να φωτογραφηθεί μαζί του.

Παράλληλα, αναγνώρισε ότι ο κ. Κοτζιάς, με τις σωστές θέσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, έβαλαν στον επίκεντρο του Κυπριακού το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων.

Για τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη

Μιλώντας για τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη, έκανε λόγο για υπερβάλλοντα ζήλο εκ μέρους του που βρίσκει απέναντι του τα «όχι» τη Δημόσιας Υπηρεσίας.

Ο κ. Νεοφύτου, χαρακτήρισε τον Γενικό Ελεγκτή, έξυπνο, εργατικό και τίμιο. «Μην τολμήσεις να του γελάσεις θα την πατήσεις», είπε.

Την ίδια ώρα αμφισβήτησε τις φήμες που ακούγονται για τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη και το ενδιαφέρον του για πολιτικό αξίωμα.

Για τον Χάρη Γεωργιάδη

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ ρωτήθηκε και για τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη και αν τον θεωρεί ως «δελφίνο» σε μια διαδικασία διαδοχής του στην προεδρία του κόμματος.

«Αυτά τα ζήσαμε πριν μερικούς μήνες. Τελείωσαν αυτά», ανέφερε. Επιπρόσθετα δήλωσε ότι ο υπουργός Οικονομικών είναι ικανότητας και με εμπειρίες που ανέλαβε ένα δύσκολο χαρτοφυλάκιο σε μια κρίσιμη περίοδο και τα έφερε εις πέρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα