Όλα όσα προβάλλουν τα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής

Η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου στην οποία αναφέρει πως είναι με δική του εξουσιοδότηση που ο Υπουργός Οικονομικών προχώρησε σε απευθείας ανάθεση στον οίκο Freshfields για καθοδήγηση στην πώληση της ΣΚΤ, η αλλαγή στις κατηγορίες εισοδημάτων για το Σχέδιο "Εστία", η αστυνομική έρευνα για τα ενέσιμα σε ποδοσφαιριστές, η στασιμότητα στο θέμα του ΜΟΕ της κινητής τηλεφωνίας, ο σχεδιασμός για την ανάπτυξη του Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακάμα και η αναμενόμενη έναρξη της γεώτρησης της κοινοπραξίας ExxonMobil - Qatar Petroleum

είναι μεταξύ των θεμάτων που προβάλλουν σήμερα οι εφημερίδες πρωτοσέλιδα.

Η «Αλήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Κυβέρνηση: Θωρακίζει Χάρη από επιθέσεις Οδυσσέα!» πως με απόρρητη απόφαση το Υπουργικό ανέφερε πως είναι με δική του εξουσιοδότηση που ο Υπουργός Οικονομικών προχώρησε σε αγορά νομικών και επενδυτικών υπηρεσιών για τον οίκο Freshfields Bruckhaus Deringer για την καθοδήγηση στην πώληση της ΣΚΤ. Αλλού αναφέρει πως αλλάζουν οι κατηγορίες εισοδημάτων για το «Εστία». Επίσης γράφει για αστυνομική έρευνα για τα ενέσιμα σε ποδοσφαιριστές.

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «’Αδειασε Οδυσσέα το Υπουργικό Συμβούλιο» γράφει πως το Υπουργικό Συμβούλιο καταρρίπτει τη θέση του Γενικού Ελεγκτή ότι ο Υπουργός Οικονομικών δεν συμμορφώθηκε με την απόφαση του Υπουργικού για την αγορά υπηρεσιών από εξειδικευμένο οίκο για τη Συνεργατική. Αλλού αναφέρει πως για το θέμα της σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας υπάρχουν φόρμουλες, αλλά διαφωνεί ο ρυθμιστής. Επίσης αναφέρεται στην έρευνα της αστυνομίας σε σχέση με τις υποψίες δυο ποδοσφαιριστών ότι τα καρδιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν συνδέονται με σκευάσματα που τους χορηγήθηκαν.

«Ο Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Ενέσιμο σοκ στο ποδόσφαιρο» γράφει πως άνω – κάτω είναι το κυπριακό ποδόσφαιρο από τις δυο καταγγελίες στην Αστυνομία ποδοσφαιριστών της Αλκής, οι οποίοι παρουσίασαν καρδιολογικά προβλήματα, ότι τους χορηγούνταν κατά την περσινή περίοδο ενδοφλέβιες ουσίες με σύριγγα. Αλλού κάνει λόγο για πισώπλατα μαχαιρώματα για τους διευθυντές και για πόλεμο και πίσω από το ΓΕΣΥ. Επίσης γράφει πως φτάνει στις 12 Νοεμβρίου το γεωτρύπανο για το οικόπεδο «10».

Η «Χαραυγή» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Τρέχουμε … και δεν φτάνουμε για τις ΑΠΕ» αναφέρει πως πολύ πίσω από τους στόχους που έθεσε η ΕΕ είναι η Κύπρος όσον αφορά τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Αλλού γράφει ότι με ορίζοντα το 2022 ξεκινά ο σχεδιασμός για το πάρκο Ακάμα. Επίσης αναφέρει πως επείγουν μέτρα στελέχωσης και οργάνωσης των Πρώτων Βοηθειών σε όλα τα νοσοκομεία.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” γράφει στο κύριο τη θέμα με τίτλο «Ετοιμο το πάρκο Ακάμα μέχρι το 2022» πως τους στόχους και τις βασικές πρόνοιες του Σχεδίου Αειφόρου Ανάπτυξης του Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακάμα ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο. Σε άλλο θέμα γράφει πως πρώην στελέχη της ΣΚΤ αναφέρουν πως υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων για το μέλος της Ερευνητικής Επιτροπής για τον Συνεργατισμό Γιώργο Γεωργίου επειδή είχε υποβάλει αίτηση για τη θέση του Γενικού Διευθυντή της ΣΚΤ το 2013 και το 2015. Αλλού αναφέρει πως σύμφωνα με επιστήμονες οι δεινόσαυροι γεννούσαν χρωματιστά αυγά.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Γνώμη» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Στη μάχη για ανατροπή του εργασιακού μεσαίωνα» γράφει πως διπλασιάστηκε το ποσοστό των εργαζομένων που αμείβονται με μισθούς που τους κατατάσσουν στο όριο της φτώχειας. Αλλού αναφέρει πως «με τη στήριξη του Προκαθήμενου της Εκκλησίας, ο Αναστασιάδης προχωρεί σε λύση συνομοσπονδίας!». Αλλού γράφει πως σχολεία και «γαλάζιες» κερκίδες είναι φυτώρια εθνικισμού.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Το Ποντίκι» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα» γράφει πως από το 2008 και μετά εφαρμόστηκε η πολιτική του ενδοτισμού και των υποχωρήσεων στο Κυπριακό. Αλλού γράφει πως το ΔΗΚΟ «εμβολίασε» το Σχέδιο Εστία. Ακόμη αναφέρει πως απεγκλωβίζονται οι εγκλωβισμένοι αγοραστές με πρόταση νόμου που συζητήθηκε στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα