Κατεχόμενα: Αυξημένα περιστατικά βιασμών ανήλικων παιδιών

Η διάνοιξη των οδοφραγμάτων Δερύνειας και Απλικίου και η διάσκεψη Τύπου του Μουσταφά Ακιντζί κυριαρχούν σήμερα στον τ/κ Τύπο.

Η «Αφρίκα» (Αφρική) με τίτλο «Προϋπόθεση η Τουρκία για το φυσικό αέριο» γράφει ότι στην πολυαναμενόμενη διάσκεψη Τύπου ο Μουσταφά Ακιντζί επέμεινε στην μεταφορά του φυσικού αερίου μέσω της Τουρκίας και λέγοντας πως δεν θα πειστεί σε αυτό ούτε πριν ούτε μετά την λύση ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, πρόσθεσε ότι στην ενεργειακή πολιτική τους (των Ε/κ) δεν υπάρχει θέση για τους Τ/κ και την Τουρκία. Αλλού Αναφέρει ότι ενθουσιασμό προκάλεσε το άνοιγμα των οδοφραγμάτων Δερύνειας και Απλικίου και δημοσιεύει σχετικές φωτογραφίες. Σε άλλο θέμα γράφει για ιστορική απόφαση της «επιτρόπου διοίκησης» για τις ε/κ περιουσίες που έχουν σφετεριστεί.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) με τίτλο «Δύο νέα οδοφράγματα 8 χρόνια μετά» έχει τρισέλιδο ρεπορτάζ από την διάνοιξη χθες των οδοφραγμάτων Δερύνειας και Απλικίου και σημειώνει ότι η δίοδος στην Λεύκα ήταν κλειστή από το 1956. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στη διάσκεψη Τύπου του Τ/κ ηγέτη και προτάσσει την αναφορά του ότι έχουμε ξεπεράσει το ταγκό και μας χρειάζεται συρτάκι ή χασαποσέρβικο. Αλλού αναφέρεται σε δηλώσεις του προέδρου του ΚΕΕ για αντιφατική στάση των Οζερσάι και Ακιντζί στο θέμα των διαπραγματεύσεων.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση) με τίτλο «Μονόδρομος η ομοσπονδία» αναφέρεται στις δηλώσεις του Μουσταφά Ακιντζί ο οποίος εξέφρασε ετοιμότητα να συζητήσει την αποκέντρωση σε μια διαδικασία όμως όχι ανοικτού τέλους και επικεντρωμένη στο αποτέλεσμα. Αλλού αναφέρεται στο άνοιγμα των οδοφραγμάτων και γράφει ότι είναι η μόνη επιτυχία των ηγετών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο «υπουργός δημοσιονομικών» Σερντάρ Ντενκτάς δήλωσε χθες στη «βουλή» ότι μέχρι το τέλος του χρόνου, η «κυβέρνηση» έχει οικονομικές υποχρεώσεις ύψους 1,15 δις ΤΛ.

Η «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Μην ψάχνετε μακριά γι’ αυτούς που παρενοχλούν παιδιά» γράφει ότι όλοι ανησυχούν από τα αυξημένα περιστατικά παρενόχλησης παιδιών και βιασμών με τους ειδικούς να δηλώνουν ότι οι πλείστοι θύτες είναι στον στενό κύκλο της οικογένειας. Αλλού γράφει ότι άργησε αλλά ήρθε αυτή η ωραία μέρα, που άνοιξαν τα οδοφράγματα και καλύπτει την χθεσινή διάνοιξη με τετρασέλιδο ρεπορτάζ. Σε άλλο θέμα φιλοξενεί δηλώσεις του «υπουργού εργασίας», Ζεκί Τσελέρ για την έναρξη λειτουργίας «τμήματος» ισότητας των φύλων.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) με τίτλο «Τα οδοφράγματα γκρεμίζονται ένα ένα» αφιερώνει 8 συνολικά σελίδες στο άνοιγμα χθες των οδοφραγμάτων Δερύνειας και Απλικίου. Αλλού γράφει ότι ο Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε ότι εάν δεν υπάρχει αποτελεσματική συμμετοχή, είναι ενιαίο κράτος ή δύο χωριστά. Σε άλλο θέμα παραθέτει τις δηλώσεις οργανώσεων, του ΡΤΚ και της Ελίζαμπεθ Σπέχαρ για το άνοιγμα των οδοφραγμάτων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα