Φρικιαστικά τα ηχητικά ντοκουμέντα δολοφονίας Κασόγκι

«Είναι πράγματι φρικτά», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στα ηχητικά ντοκουμέντα της δολοφονίας του Τζαμάλ Κασόγκι επιστρέφοντας από τη Γαλλία.

«Μέλος της υπηρεσίας πληροφοριών της Σ. Αραβίας σοκαρίστηκε τόσο που είπε “αυτός μάλλον έχει πάρει ηρωίνη, μόνο κάποιος που έχει πάρει ηρωίνη μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο”. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποιοι που επιχειρούν να διαστρεβλώσουν τα στοιχεία», είπε ο Τούρκος πρόεδρος προς τους δημοσιογράφους εν πτήσει.

Ερωτηθείς

για την αντίδραση των άλλων ηγετών και κυρίως του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, που άκουσε τα ηχητικά ντοκουμέντα, ο Ερντογάν ανέφερε τα εξής: «Από τις αντιδράσεις τους καταλαβαίνω ότι έχουν ενοχληθεί παρά πολύ από την δολοφονία. Νομίζω ότι μετά τις επιβεβαιώσεις που θα τους δώσουν οι υπηρεσίες πληροφοριών τους, θα τοποθετήσουν την υπόθεση σε διαφορετική βάση. Ξέρετε ότι το αμερικανικό Κογκρέσο ζήτησε ενημέρωση για το συγκεκριμένο θέμα από την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών CIA. Πιστεύω ότι μετά την ενημέρωση θα αλλάξει η οπτική τους».

Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε ότι αυτή η δολοφονία ήταν προσχεδιασμένη και η διαταγή ήρθε από υψηλή αρχή της Σαουδικής Αραβίας, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι ο σεβασμός του για τον βασιλιά Σαλμάν είναι μεγάλος και δεν τον υποψιάζεται. «Αν κι εμείς θέλουμε να αποκαλυφθεί ποιος έδωσε την εντολή», αλλά και τι έγινε το πτώμα. «Το κατατεμάχισαν, το πήραν μαζί τους;» αναρωτήθηκε.

Πάντως, σύμφωνα με την εφημερίδα ‘Μιλιέτ’, ανώνυμη τουρκική πηγή αποκάλυψε στο ‘Αλ Τζαζίρα’ ότι ακούγεται καθαρά στο ηχητικό ο στραγγαλισμός του Κασόγκι και πως τα τελευταία του λόγια ήταν ‘πνίγομαι, βγάλτε αυτή τη σακούλα από το κεφάλι μου, έχω κλειστοφοβία’. Επίσης ο δημοσιογράφος της ‘Daily Sabah’, Ναζίμ Καραμάν δήλωσε ότι ο ίδιος άκουσε ολόκληρο το ηχητικό διάρκειας επτά λεπτών και πριν τεμαχίσουν τη σορό έστρωσαν ένα μουσαμά στο πάτωμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα