Ιωνάς: Ζήτησε έκθεση γεγονότων για Ελλάδα από κυπριακή αποστολή

Πέραν της θλίψης όλων των Κυπρίων για την τραγωδία που υπέστη η Ελλάδα στην Αττική, επικρατεί εύλογα η ανησυχία αν υπάρχει ο κατάλληλος σχεδιασμός στο νησί για να αποφευχθούν παρόμοιες καταστάσεις.

Τις εμπειρίες που αποκόμισε η κυπριακή αποστολή στην Ελλάδα ζήτησε γραπτώς μέσα από εμπεριστατωμένη έκθεση ο Υπουργός Δικαιοσύνης.Υπογράμμισε ότι υπάρχουν συγκεκριμένα σχέδια δράσης εκ μέρους της Πυροσβεστικής

Υπηρεσίας, τα οποία εφαρμόζονται στην πράξη.

Οι πυροσβέστες στην Ελλάδα έδωσαν την ψυχή τους, για αυτό μπορώ να είμαι σίγουρος.Δεν μπορείς όμως να διαχειριστείς 13 πυρκαγιές την ίδια ώρα κάτω από 11 μποφόρ σημείωσε ο Υπουργός.

Με βάση, στατιστικά στοιχεία, η περιοχή υψηλότερου κινδύνου με τις συχνότερες πυρκαγιές, ανεξαρτήτως αιτιών, είναι η δυτική ορεινή Λεμεσού (Πάχνα, Κυβίδες, Καντού, Σωτήρα, Βουνί, Άγιος Θεράποντας).

Επίσης, άλλες περιοχές που αντιμετωπίζονται ως τέτοιες, είναι όσες γειτνιάζουν με κρατικά ή ιδιωτικά δάση κυρίως στην κεντρική Λεμεσό (Πελέντρι, Μονιάτης, Κουκά ). Η Πυροσβεστική Υπηρεσία λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, με τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών και συχνές περιπολίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα