Κατατέθηκαν 2 προσφορές για το λιμάνι Λεμεσού

Κατατέθηκαν ενώπιον του Υπουργείου Μεταφορών οι απαντήσεις των προσφοροδοτών του διαγωνισμού για την εμπορική εκμετάλλευση των υπηρεσιών στο λιμάνι Λεμεσού.

Θετική ήταν, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η απάντηση των δυο εταιρειών, οι προσφορές των οποίων κρίθηκαν από την Επιτροπή Αξιολόγησης ως οι καλύτερες. Ο Πρόεδρος της Αρχής Λιμένων και Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών, Αλέκος Μιχαηλίδης, σε δηλώσεις στη StockWatch ανέφερε ότι οι τιμές, που έχουν προσφερθεί

από τους επενδυτές, για τη μίσθωση τριών υπηρεσιών του λιμένα Λεμεσού, ικανοποιούν πλήρως τους στόχους, που έθεσε το κράτος. Ο διαγωνισμός αφορά στη σύναψη τριών χωριστών συμβάσεων, που αφορούν το σταθμό των εμπορευματοκιβωτιών, το σταθμό πολλαπλών χρήσεων και τις θαλάσσιες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχαηλίδη πρόκειται για εταιρείες διεθνούς εμβέλειας με τεχνογνωσία στη διαχείριση υπηρεσιών λιμένων, οι οποίες θα προβούν σε επενδύσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, μεγιστοποιώντας την αξία του λιμένα.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την τελική αξιολόγηση το Υπουργείο Μεταφορών εξέτασε 12 προσφορές από αντίστοιχες εταιρείες. Οι επιτυχόντες ενημερώθηκαν προ ημερών και τους δόθηκε 48ωρη προθεσμία ν’ απαντήσουν αν αποδέχονται το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, ώστε να επικυρωθεί.

Την Πέμπτη θα συνέλθει το υπουργικό συμβούλιο για να επικυρώσει τις ενέργειες του Υπουργείου Μεταφορών και να εξουσιοδοτήσει τον Υπουργό, Μάριο Δημητριάδη, να προβεί σε όλες τις ενέργειες, που απαιτούνται μέχρι την υπογραφή των τελικών συμβολαίων.

Τα ονόματα των δυο ιδιωτών επενδυτών θα ανακοινωθούν μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.Την περασμένη Κυριακή ο Υπουργός Μεταφορών είχε δηλώσει ότι οι συμβάσεις θα πρέπει να εγκριθούν από το κοινοβούλιο.

Πηγή: Ράδιο Πρώτο

Keywords
Τυχαία Θέματα